728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

    Ποια φάρμακα είναι επικίνδυνα για τον σκύλο σας;

    Δεν είναι λίγες οι φορές που βρισκόμαστε μπροστά σε μία αδιαθεσία του σκύλου μας και δεν ξέρουμε ποια από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε μπορούμε να του χορηγήσουμε. Δεν πρέπει, λοιπόν, να πανικοβαλλόμαστε και να του χορηγούμε ό,τι έχουμε.
     Πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως φάρμακα που είναι ευεργετικά για τους ανθρώπους δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και στους σκύλους. Αντίθετα, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα κατοικίδια μας,
    Έτσι, εξαιτίας των παρακάτω φαρμάκων μπορεί να εκδηλωθούν στους...
    σκύλους συμπτώματα γαστρεντερολογικά, νευρολογικά, καρδιολογικά, αναπνευστικά που μπορούν να οδηγήσουν σε κώμα ή και σε θάνατο.
    Συγκεκριμένα, φάρμακα μη στεροειδή και αντιφλεγμονώδη όπως το Μπρουφέν είναι πιθανό να προκαλέσουν στον σκύλο έλκος στομάχου ή νεφρική ανεπάρκεια. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγετε να  δίνετε στον σκύλο σας αντικαταθλιπτικά, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν εμέτους και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, να αυξήσουν την θερμοκρασία, τις σφύξεις, την πίεση και να επιφέρουν επιληπτικούς σπασμούς.Η χορήγηση ισονιαζίδης (αντιφυματικό φάρμακο) είναι επίσης πολύ βλαβερή. Ακόμα κι ένα χάπι μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε μικρούς σκύλους, όπως επιληψία ή και κώμα.
    Τέλος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα για τους ψύλους και τα τσιμπούρια. Η υπέρμετρη χρήση αυτών μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία του σκύλου σας.

    Οι παραπάνω πληροφορίες συμπληρώνουν και δεν υποκαθιστούν τον κτηνίατρο. Για οποιαδήποτε απορία, πρέπει να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποια φάρμακα είναι επικίνδυνα για τον σκύλο σας; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top