728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

    Άραγε πόσο καλή είναι η όσφρηση του σκύλου σας;

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η οσφρητική ικανότητα των σκύλων είναι καλύτερη από των ανθρώπων.
    Μολονότι και οι δύο έχουν κάποιες κοινές αισθήσεις-όραση, ακοή και όσφρηση-, καθένας τους αντιλαμβάνεται τον κόσμο διαφορετικά, δηλαδή οι άνθρωποι μέσω της όρασης και οι σκύλοι μέσω της όσφρησης.
    Η οσφρητική ικανότητα των σκύλων οφείλεται στα κύτταρα που υπάρχουν στην μύτη τους και ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια. Αντίθετα, στην ανθρώπινη μύτη υπάρχουν μόνο 5 εκατομμύρια.
    Αξίζει να σημειωθεί πως η όσφρηση των σκύλων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον ανθρώπινο ιδρώτα,και μάλιστα στα πόδια, επειδή υπάρχει σε αυτόν ένα συστατικό, το βουτυρικό οξύ, το οποίο μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν . Για αυτό, χρησιμοποιούνται στην ιχνηλασία, δηλαδή στο να μυρίζουν ανθρώπινα ίχνη. Ειδικότερα, τα κυνηγόσκυλα και οι σκύλοι της αστυνομίας έχουν την ικανότητα να μυρίζουν στο έδαφος ανθρώπινα ίχνη 4...
    ημερών ή να ακολουθούν ένα ύποπτο που προηγείται μέχρι και 150 χιλιόμετρα.
    Επιπλέον, οι σκύλοι χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, εκρηκτικών υλών και παγιδευμένων ανθρώπων. Ακόμα, μπορούν να ανιχνεύουν την πρώιμη εκδήλωση νόσων, όπως επιληψίας, διαβήτη και όγκων.
    Με την πάροδο της ηλικίας η οσφρητική ικανότητα, όμως, μειώνεται.
    Τέλος, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν αυτή την ικανότητα. Ένας από αυτούς είναι η τακτική λήψη βιταμίνης Α. Αυτό που πραγματικά βοηθάει και διατηρεί την όσφρηση του σκύλου είναι  η συχνή επαφή με φυσικές μυρωδιές και ένα καθαρό εξωτερικό περιβάλλον .



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Άραγε πόσο καλή είναι η όσφρηση του σκύλου σας; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top