728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 10 Απριλίου 2021

    Η Ομοιοπαθητική και στον σκύλο...

    Σε μία εποχή που υπήρχαν πολλές επιδημίες σε ανθρώπους και ζώα, ιδρύθηκε η Κτηνιατρική ως αυτόνομη επιστήμη, το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Ως τότε χρέη κτηνιάτρου εκτελούσαν οι γιατροί ειδικότερα αυτοί που είχαν και χειρουργικές γνώσεις. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, ο Hahneman ανακάλυψε την Ομοιοπαθητική. Σήμερα τα αδιέξοδα της θεραπευτικής κλασικής Ιατρικής σε συνδυασμό με τις χημικές παρενέργειες των φαρμάκων στρέφουν όλο και περισσότερους ασθενείς στην Ομοιοπαθητική.
    Τα ζώα συντροφιάς μεταξύ αυτών και οι σκύλοι νοσούν με τις ίδιες ασθένειες όπως και οι άνθρωποι, αφού αντικατοπτρίζουν την ζωή των ιδιοκτητών τους και επηρεάζονται πολύ από το περιβάλλον.
    Άρα, η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών προκαλεί και στους σκύλους ανθεκτικότητα στα μικρόβια και στις μεταλλάξεις ιών, πχ η νέα γρίπη των χοίρων (Η1Ν1), με άσχημα αποτελέσματα για την δημόσια υγεία.
    Για αυτό, η Ομοιοπαθητική κερδίζει συνεχώς έδαφος για τις ασθένειες των σκύλων. Η θεραπεία είναι η ίδια με εκείνη των ανθρώπων, δηλαδή χρησιμοποιούνται τα ίδια φάρμακα με ανάλογες κατά περίπτωση δυναμοποιήσεις (εξελικτικά στάδια παραγωγής φαρμάκων).
    Το ιστορικό στους ανθρώπους όπως και στους σκύλους έχει μεγάλη σημασία για την διάγνωση και την θεραπεία. Οι πληροφορίες για το ιστορικό λαμβάνονται μόνο από τον ιδιοκτήτη και όχι από τον σκύλο, επομένως η δυσκολία στην διαδικασία είναι πολύ μεγαλύτερη.
    Τέλος, η Ομοιοπαθητική θεραπεύει με ικανοποιητικά αποτελέσματα οξέα και χρόνια προβλήματα, δηλαδή δερματίτιδες, αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα, αναπνευστικά, λευχαιμίες, μυοσκελετικά, γαστρεντερολογικές διαταραχές καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η Ομοιοπαθητική και στον σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top