728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

    Η γαστρεντερίτιδα στον σκύλο...

    Όλοι σχεδόν οι σκύλοι έχουν νοσήσει έστω και μία φορά από γαστρεντερίτιδα  και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες τους.
    Αυτό συμβαίνει, επειδή ο σκύλος δρα ως "απορριμματοφόρο". Θέλει, δηλαδή, να δοκιμάζει τα πάντα. Έχει, όμως, αναπτύξει ένα πολύ καλό μηχανισμό ώστε να απορρίπτει αμέσως οτιδήποτε βλαβερό και τοξικό για αυτόν. Έτσι, εκδηλώνεται η γαστρεντερίτιδα.
    Στα κουτάβια, όμως,  αυτό μπορεί να έχει και θανατηφόρες συνέπειες. διότι εμφανίζουν αφυδάτωση και ηλεκτρολυτικές διαταραχές.
    Ποια όμως είναι τα αίτια της γαστρεντερίτιδας; Στις περισσότερες φορές μπορεί να προέρχεται από...
    αλλεργία στα τρόφιμα και από λοιμώξεις που οφείλονται σε ιούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα. Επίσης προκαλείται από δηλητήρια, όπως από λιπάσματα,φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, από ξένα σώματα που εισέρχονται στο γαστρεντερικό σωλήνα, όπως κόκαλα, και από διάφορες ασθένειες όπως κακοήθειες, νεφρικές, παγκρεατίτιδα, περιτονίτιδα, έλκη στομάχου, σακχαρώδη διαβήτη και ψυχικές νόσους.
    Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται είναι εμετός ή τάση για εμετό, διάρροια, αφυδάτωση, κόπωση, ζάλη, ανορεξία και πόνο στην κοιλιακή χώρα.
    Τέλος, για να περιορίσετε την εμφάνιση της γαστρεντερίτιδας στο σκύλο σας, πρέπει να είστε προσεκτικοί πού τον βγάζετε για βόλτα. Όχι σε πάρκα που είναι βρώμικα! Προσοχή και στην διατροφή του! Όταν πηγαίνετε έξω μαζί του να έχετε μικρό το λουρί του,  για να ελέγχετε τι  βάζει στο στόμα του. Το σημαντικότερο πρέπει να είναι εμβολιασμένος!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η γαστρεντερίτιδα στον σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top