728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

    ''Είμαστε οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας και αυτό είναι το έργο μας''...

    Το 2012 τον Ιούνιο αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το όνειρό μας: να φτιάξουμε ένα φιλοζωικό σωματείο στην πόλη μας, την Λάρισα. Φυσικά και υπάρχουν και άλλα που το καθένα προσφέρει ό,τι μπορεί και όλοι μαζί μέσα από τις δράσεις μας και τις δραστηριότητές μας προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο περιβάλλον, πιο φιλικό όχι μόνο για τα αδέσποτα αλλά και για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Οφείλουμε να τους αφήσουμε καλύτερες εικόνες από αυτές που αντικρίζουμε εμείς καθημερινά, με κακοποιημένα ζώα, πεινασμένα, πληγωμένα, συνεχώς δεμένα σε ένα μπαλκόνι κάτω από τον ήλιο – την βροχή, με μάτια που απλά αναρωτιούνται ''γιατί; Σε τι έφταιξα; Δεν φταίω εγώ που γεννήθηκα σκύλος, που φωνάζω ότι πονάω αλλά εσείς δεν με καταλαβαίνετε. ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ". Έτσι με πολλή όρεξη και αποφασισμένοι για δουλειά, για πολύ δουλειά όμως, δημιουργήσαμε τους «ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» Α.Μ. 33/ 2012.
    Από τότε και μέχρι σήμερα τα πάνω από 120 εγγεγραμμένα μέλη μας έχουν καταφέρει να σώσουν και να...
    δώσουν για υιοθεσία εκατοντάδες ζώα, σκύλους και γάτες. Οι δράσεις μας όμως δεν σταματούν εκεί. Το σωματείο μας στα πλαίσια συνεργασίας με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζωής ΑΝΙΜΑ έχει αναλάβει να στείλει πτηνά, τα οποία έχριζαν άμεσης κτηνιατρικής παρακολούθησης.
    Εκτός όμως από την διάσωση αδέσποτων ζώων, στόχος του σωματείου μας είναι να ενημερώσει τους πολίτες για την υπάρχουσα κατάσταση αναφορικά με τα ζώα και τους τρόπους που μπορεί ο καθένας να ενισχύσει το έργο αυτό ακόμα και από το σπίτι του!
    Από τις δράσεις του σωματείου μας φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα! Στα πλαίσια αυτών κατά καιρούς «εκπαιδεύουμε» τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους μας για το πώς πρέπει να φερόμαστε στα ζώα, τι σημαίνει κακοποίηση και ποια είναι τα δικαιώματα των ζώων. Στην προσπάθειά μας αυτή αρωγή είναι τα σχολεία της πόλης μας αλλά και τα Λυκόπουλα του 5ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας και φυσικά πάντα τα αδεσποτάκια μας αφού είναι βοηθοί στις παρουσιάσεις μας και οι σταρ της εκδήλωσης. Τα παιδιά δείχνουν πολύ ενδιαφέρον, απορροφούν τις νέες γνώσεις και μας βάζουν τα γυαλιά αφού καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη. Και πάντα φροντίζουμε να είμαστε παρόντες σε κάθε εκδήλωση της πόλης μας (πολιτιστικές - φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, κ.ά.).
    Βέβαια αφουγκραζόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και της οικονομικής δυσχέρεια κάποιων συμπολιτών μας, που πολλές φορές στερούνται ακόμα και βασικών αγαθών, τα μέλη μας συγκεντρώνουν κατά διαστήματα τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια και τα προσφέρουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας.
    Δυστυχώς, τα περιστατικά κακοποίησης συνεχώς πληθαίνουν. Εμείς, εθελοντές όλοι, προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανένα ζώο που χρειάζεται την βοήθεια μας κάποια, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ζοριστούμε εμείς και οι οικογένειές μας οικονομικά, αφού δεν λαμβάνουμε καμία κρατική επιχορήγηση. Ήδη έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες σε διάφορα κτηνιατρεία της Λάρισας, τις οποίες πληρώνουμε μόνοι μας, πράγμα δύσκολο με τόσα ζώα που έχουμε αναλάβει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το σωματείο μας.
    Έτσι αναλάβαμε και την Μέλανι (για το περιστατικό της οποίας έχουμε ενημερώσει και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και ζητάμε και πληροφορίες οι οποίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές). Πρόκειται για μια νεαρή σκυλίτσα 1,5 έτους και μόλις 7,2 κιλά, για την οποία ειδοποιηθήκαμε στις 26 Απριλίου από κάτοικο της περιοχής του Ευαγγελισμού (χωριό έξω από την Λάρισα), όπου και βρέθηκε πυροβολημένη από σκάγια κυνηγού. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το ζώο περιφερόταν για 2 εβδομάδες περίπου τραυματισμένο στην  σπονδυλική στήλη σέρνοντας τα 2 πίσω άκρα. Κρυβόταν σε αυλές αλλά από παντού το έδιωχναν. Όταν ειδοποιηθήκαμε, το ζώο βρέθηκε σε κατάσταση σοκ. 
    Είχε σκιστεί το δέρμα του στα πίσω πόδια από το σύρσιμο και ήταν νηστικό για μέρες. Όπως έδειξαν οι ακτινογραφίες της, έχει 2 σκάγια στη σπονδυλική της στήλη, οι οποίες, σύμφωνα με την εκτίμηση των κτηνιάτρων, έχουν πειράξει το νευρικό της σύστημα και γι' αυτό σέρνει τα πίσω της πόδια.
    Η μόνη λύση για την Μέλανι, που είναι γεμάτη όρεξη για την ζωή και πάντα χαμογελάει σε όποιον την πλησιάζει και φαίνεται ότι παρόλο τον τρόμο που γνώρισε δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους, είναι ένα βοηθητικό καροτσάκι ώστε να μην σέρνει τα ποδαράκια της. Στην πλειοψηφία τους, τα ζωάκια που αναλαμβάνουμε χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης, είτε επειδή είναι υποσιτισμένα, είτε τραυματισμένα και χρειάστηκαν δαπανηρές εγχειρήσεις.
    Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε περισσότερα τραυματισμένα ζωάκια, χρειαζόμαστε και τη δική σας οικονομική βοήθεια. Ήδη έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες σε διάφορα κτηνιατρεία της Λάρισας, τις οποίες πληρώνουμε μόνοι μας. 
    Συνεργαζόμαστε με τους περισσότερους κτηνιάτρους της Λάρισας και για το σκοπό αυτό έχουμε ανοίξει καρτέλες οικονομικής βοήθειας υπέρ του σωματείου μας "Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας" για τα περιστατικά που έχουμε πάει σε διάφορα κτηνιατρεία της πόλης μας.
    Έστω και 1 ευρώ για εμάς είναι πολύτιμο! Μπορείτε να μας στείλετε τις προσφορές σας μέσω του PAYPAL ACCOUNT: adespotoiethelontes@gmail.com.
    Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και μέσω του facebook: AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio 
    και του twitter: Αδέσποτοι Εθελοντές @adespotoi.
    Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, είναι υπόσχεση που δώσαμε στα αδεσποτάκια μας γιατί
     «Ο καθένας μας έχει χρέος να σώσει ένα κύκλο πραγμάτων : δένδρα, ζώα, ιδέες! Αν δεν τα σώσει δεν μπορεί κι ο ίδιος να σωθεί» - Νίκος Καζαντζάκης.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ''Είμαστε οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας και αυτό είναι το έργο μας''... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top