728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

    Όλα όσα δεν ξέρετε για τους μεγαλόσωμους σκύλους...

    Σίγουρα δεν τους πλησιάζει κανείς εύκολα λόγω του μεγέθους τους. Θεωρείται πως έχουν και περισσότερες ανάγκες, για αυτό και η πλειοψηφία προτιμάει τους μικρόσωμους σκύλους.
    Τι ισχύει όμως για τους μεγαλόσωμους σκύλους;
    Κατ' αρχάς, πράγματι χρειάζονται  περισσότερο χώρο, ζουν λιγότερο από τους μικρόσωμους και υποφέρουν συχνά από δυσπλασία στο ισχίο.
    Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι είναι πιο ευγενικοί, πιο ήσυχοι και πιο...
    σταθεροί. Ακόμα, είναι πιστοί και πολύ τρυφεροί. Είναι ευλύγιστοι και προσαρμόσιμοι, άρα εύκολα μπορούν μείνουν σε μικρό χώρο.
    Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι εκτρέφονταν, με σκοπό να γίνουν  φύλακες για τους βασιλιάδες και τους ευγενείς. Εξάλλου, το επιβλητικό μέγεθος τους απωθούσε τους ενοχλητικούς. Κάποιες ράτσες προορίζονταν για να  βοηθούν στις εργασίες.
    Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι σκύλοι; Οι δέκα πρώτοι είναι:
    Θιβετιανός Μαστίφ: το τρίχωμά του γύρω από τον λαιμό το κάνει να θυμίζει λιοντάρι. Εκπαιδευόταν για να προστατεύει ναούς. Λέγεται πως ο μεγαλύτερος Θιβετιανός Μαστίφ ζύγιζε 128 κιλά. Σήμερα ένας τέτοιος σκύλος ζυγίζει κατά μέσο όρο 80 κιλά.
    Καυκασιανός Οβτσάρκα: προέρχεται από την Κεντρική Ασία και είναι σκύλος εργασίας. Ζυγίζει  κατά μέσο όρο 90 κιλά.Σήμερα τέτοιοι σκύλοι χρησιμοποιούνται στην Γερμανία κυρίως για φύλακες.
    Μαστίφ Νάπολης:μολονότι αυτός ο σκύλος δεν ζυγίζει πολύ, περίπου 70 κιλά, είναι γνωστός για τον όγκο του. Έχει πολλές ικανότητες.
    Λέονμπέργκερ: είναι πολύ φιλικός, ευγενικός και προστατευτικός. Ζυγίζει περίπου 80 κιλά αλλά το πυκνό τρίχωμά τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.
    Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας:είναι ικανός για εργασία αλλά και για φύλαξη. Είναι γνωστός ως ''κυνηγός των λύκων''.
    Τόζα Ίνου:γνωστό και ως Ιαπωνικό Μαστίφ, αφού έχει πολλά χαρακτηριστικά της ράτσας.Είναι πολύ μαχητικός σκύλος, για αυτό ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται σε αγώνες. Παρ' όλα αυτά, θεωρείται κατάλληλος για συντροφιά.
     Ιρλανδικός Γουλφχάουντ: είναι ένας πολύ ευγενικός και πιστός σκύλος. Εντυπωσιακό είναι το ύψος, καθώς φθάνει περίπου τα 86 cm.
     Μεγάλος Δανός: πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκύλο. Ζυγίζει 70 κιλά και το ύψος του είναι 81 cm. Είναι πολύ καλός για συντροφιά.
    Αγίου Βερνάρδου: αυτός ο εξαιρετικά φιλικός σκύλος μπορεί να ζυγίζει ως και 90 κιλά.
    Αγγλικό Μαστίφ: τα μάγουλα  και τα λυπημένα μάτια του είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του. Είναι πολύ ευγενικός και φιλικός.
    Μολονότι οι μικρόσωμοι σκύλοι είναι στην μόδα, το μεγαλόσωμο λαμπραντόρ ριτρίβερ παραμένει το νούμερο 1 στην Αμερική. Ό,τι κι αν επιτάσσει η μόδα, η αξία των μεγαλόσωμων σκύλων παραμένει σταθερή. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Όλα όσα δεν ξέρετε για τους μεγαλόσωμους σκύλους... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top