728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

    Επιτρέπεται να ταξιδέψω με τον σκύλο μου στο πλοίο;

    Είναι δυνατόν κανείς να ταξιδέψει με τον τετράποδο φίλο του στο πλοίο, αλλά πρέπει να έχει υπόψη του κάποια σημεία, ώστε να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 101/95 (61Α ΦΕΚ 31/3/1995) τα επιβατηγά πλοία με ελληνική σημαία πρέπει να διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την παραμονή των κατοικιδίων ζώων που ταξιδεύουν με τους ιδιοκτήτες τους.
    Οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι...
    απομονωμένοι από τους χώρους των επιβατών.
    Τα μεταφερόμενα με πλοίο κατοικίδια παραμένουν υποχρεωτικά κατά την διάρκεια του ταξιδιού στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα ειδικά εκπαιδευμένα κατοικίδια, κυρίως σκύλοι που συνοδεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον διαθέτουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Επίσης, μικρόσωμα κατοικίδια όπως γάτες και σκύλοι επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους, εφόσον μεταφέρονται με ειδικά καλάθια ή φέρουν φίμωτρο και είναι εμβολιασμένα.
    Όσο για την τροφή και την υγιεινή τους, αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες τους. Περίπατος επιτρέπεται μόνο με φίμωτρο στο κατάστρωμα.
    Τέλος, τα λοιπά επιβατηγά πλοία δεν υποχρεούνται να διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για κατοικίδια. Σε αυτά η μεταφορά επιτρέπεται σε ειδικά καλάθια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιτρέπεται να ταξιδέψω με τον σκύλο μου στο πλοίο; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top