728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

    Πώς η εξέταση DNA μπορεί να καθορίσει την ζωή του σκύλου...

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εξέταση DNA μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ζωή του σκύλου, ακόμα και να τον σώσει από τον θάνατο. Χαρακτηριστική είναι η εξής ιστορία.
    Στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ένας σκύλος ράτσας πιτ-μπουλ, σε ποσοστό τουλάχιστον 51%, πρέπει να θανατώνεται. Έτσι, όταν ο υπεύθυνος υπάλληλος για τα αδέσποτα περιμάζεψε μία σκυλίτσα...

    με τα 8 κουταβάκια της το 2010, έκρινε πως ο σκύλος ήταν πιτ-μπουλ, με αποτέλεσμα να θανατωθεί.  Τα κουτάβια σώθηκαν, καθώς απαγορεύεται να γίνεται ευθανασία σε σκυλάκια μικρότερα των 12 βδομάδων.
    Τότε, μία φιλοζωική οργάνωση ανέλαβε να πάρει τα κουτάβια και να τους πάει για εξέταση DNA. Αυτή έδειξε ότι καθένα ήταν κατά 50%  αμερικάνικο στάφορντσαϊρ τεριέ, 25% αγγλικό μπουλντόγκ και 25% σταρένιο τεριέ. Αν γινόταν εξέταση DNA και στην σκυλίτσα, πιθανόν θα προέκυπτε ότι δεν ήταν καθαρόαιμο πιτ-μπουλ και επομένως θα γλίτωνε την ευθανασία.
    Η νομοθεσία σε όλο και περισσότερες πολιτείες είναι πολύ αυστηρή για ορισμένες ράτσες σκύλων. Οι ιδιοκτήτες πιτ-μπουλ, ροτβάιλερ, ντόπερμαν κλπ είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και μερικές φορές αναγκάζονται να κάνουν ευθανασία στους σκύλους τους. Οι υπεύθυνοι βλέπουν πρώτα τον σκύλο και ύστερα αποφασίζουν αν πρέπει να γίνει ευθανασία ή όχι. Αυτός όμως δεν είναι ασφαλής τρόπος και έτσι γίνονται λάθη. Αν ένας ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει ότι ο σκύλος του δεν ανήκει στις απαγορευμένες ράτσες, θα αποφύγει αυτή την αναστάτωση. Εδώ χρειάζεται η εξέταση DNA. Το κόστος της κυμαίνεται από 65 ως 200 δολλάρια. Κατά την εξέταση λαμβάνεται δείγμα ιστών από την παρειά. Κάθε ράτσα έχει διαφορετικό DNA, οπότε οι επιστήμονες καταλήγουν εύκολα σε συμπεράσματα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς η εξέταση DNA μπορεί να καθορίσει την ζωή του σκύλου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top