728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

    Οι 16+1 πιο πιστοί σκύλοι...

    Είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια πόσο πιστός είναι ο σκύλος και πόσο πολύ αγαπάει τον άνθρωπό του.
    Η ιστοσελίδα huffingtonpost.com παρουσιάζει σε ειδικό αφιέρωμα τους 16 πιο πιστούς σκύλους όλων των εποχών.

    Ξεκινώντας αντίστροφα, την τελευταία θέση...
    καταλαμβάνει ο Muu, ο οποίος ακολουθεί παντού τον μικρό του φίλο Tasuku. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύεται και από τις εκατοντάδες φωτογραφίες στο Instagram.

    Στην 15η θέση είναι αυτός ο γενναίος σκύλος της φωτογραφίας. Δεν διστάζει ούτε στιγμή να βουτήξει στο νερό για να σώσει τον ιδιοκτήτη του, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι αυτός απλώς βουτάει για να κολυμπήσει.


    Ακολουθεί ένα χάσκι ονόματι Zander. Όταν ο ιδιοκτήτης του νοσηλεύθηκε ξαφνικά, ο σκύλος περπάτησε 3 χιλιόμετρα, για να πάει στο νοσοκομείο και να βρεθεί κοντά του.


    Στην 13η θέση βρίσκεται ο Dasher. Τον περασμένο χρόνο ένα παιδί 2 ετών στην Αυστραλία είχε χαθεί για 14 ώρες. Δίπλα του ήταν συνεχώς του αγαπημένο του λυκόσκυλο.

    Ένας άλλος πιστός σκύλος είναι ο Wang Cai από την Κίνα. Έγινε διάσημος, διότι συνόδευε κάθε μέρα για χρόνια τον ιδιοκτήτη του στην τράπεζα, όπου εργαζόταν ως φύλακας. Δεν έφευγε από εκεί μέχρι την λήξη του ωραρίου.

    Σειρά έχει ο Boydy. Όταν ο 76χρονος ιδιοκτήτης του τραυματίστηκε με το αυτοκίνητο του, ο σκύλος του έμεινε δίπλα του τέσσερις ημέρες, μέχρι που ήρθε τελικά βοήθεια στο σημείο.

    Στην 10η σειρά βρίσκεται ο Pui από την Ταϊλάνδη. Στις αρχές του χρόνου αυτός ο σκύλος βρήκε και έσωσε ένα μωρό εγκαταλελειμμένο σε κάδο απορριμάτων.

    Ακολουθεί ο Ciccio. Εκείνος πήγαινε μαζί με την ιδιοκτήτριά του, Maria Margherita Lochi, στην εκκλησία. Όταν η γυναίκα απεβίωσε, ο Ciccio συνέχιζε να πηγαίνει στην εκκλησία.

    Στην λίστα βρίσκεται και ένας αδέσποτος σκύλος. Αυτός προστάτευε το άψυχο σώμα ενός άλλου σκύλου από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για περισσότερο από 6 ώρες.

    Ακολουθεί ο Hachiko. Μολονότι έχουν περάσει περίπου 80 χρόνια από τον θάνατό του, η αφοσίωσή του συζητείται ακόμα. Ο Hachiko συνόδευε κάθε μέρα τον ιδιοκτήτη του στον σταθμό του τρένου και εκεί τον περίμενε, μέχρι που επέστρεφε από την εργασία του. Το 1925 ο άνδρας πέθανε από εγκεφαλικό. Ωστόσο, ο σκύλος εξακολουθούσε να πηγαίνει και να περιμένει στον σταθμό. Αυτό συνέβαινε μέχρι τον θάνατό του, περίπου 10 χρόνια μετά.

    Στην 6η θέση βρίσκεται ο Hawkeye. Ήταν ο ''γιος'' του Αμερικάνου αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού, Jon Tumilson. Παρέμεινε δίπλα του μέχρι και την τελευταία στιγμή, στην κηδεία του το 2011.


    Ο 5ος πιο πιστός σκύλος είναι ο Theo. Αυτό το σπρίνγκερ σπάνιελ πέθανε λίγες ώρες αφού σκοτώθηκε ο στρατιώτης-ιδιοκτήτης του. Η μητέρα του στρατιώτη είναι πεπεισμένη πως η καρδιά του σκύλου ράγισε.

    Στην λίστα είναι και ο Captain. O ιδιοκτήτης του απεβίωσε το 2006. Έκτοτε, ο Captain πηγαίνει κάθε βράδυ στον τάφο του.

    Τρίτος είναι ο Gage. Κατά την διάρκεια έρευνας για ναρκωτικά ο Gage δέχθηκε μία σφαίρα στην προσπάθειά του να σώσει τον χειριστή του, Bruce Lamb. Θυσιάστηκε για χάρη του ιδιοκτήτη του.

    Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Salty η οποία ήταν ένας σκύλος οδηγός και συνόδευε τον Omar Rivera. Όταν συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001, η Salty και ο Omar βρίσκονταν στον 71ο όροφο του Πρώτου Πύργου, όπου εργαζόταν ο χειριστής της. Τότε εκείνος την άφησε ελεύθερη, για να μπορέσει να φύγει μόνη της. Ο σκύλος, όμως, δεν τον αποχωρίστηκε ούτε στιγμή.

    Εδώ θα πάρουμε την πρωτοβουλία και θα προσθέσουμε το ιστορικό παράδειγμα πίστης, τον Άργο του Οδυσσέα. Ο πιστός σκύλος του τον περίμενε 20 χρόνια να επιστρέψει από την εκστρατεία στην Τροία. Τον αναγνώρισε, ακόμα κι όταν έφθασε στο νησί ντυμένος ζητιάνος. Και τότε πέθανε.

    Τέλος, είναι ο σκύλος σας. Δεν υπάρχει πιο πιστός σύντροφος για εσάς από τον σκύλο σας. Όσο έχετε αυτόν δίπλα σας, δεν θα νιώσετε ποτέ μόνοι.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι 16+1 πιο πιστοί σκύλοι... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top