728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

    Είναι χαρούμενος ο σκύλος; Δείτε το πρόσωπό του και θα καταλάβετε...

    Ο σκύλος σας κουνάει την ουρά του, όταν σας βλέπει και τότε εσείς πιστεύετε πως είναι χαρούμενος. Αρκεί το κούνημα της ουράς για να καταλάβει κανείς αν ο σκύλος είναι  χαρούμενος;
    Όχι, υποστηρίζουν ορισμένοι επιστήμονες, αλλά πρέπει να...

     παρατηρήσει περισσότερο το πρόσωπο. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα αισθήματα των ζώων εκδηλώνονται από τις κινήσεις του προσώπου. Αυτές φανερώνουν αν είναι πραγματικά χαρούμενος ο σκύλος.
    Χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ευκρίνειας οι ερευνητές παρατήρησαν τις αλλαγές στα πρόσωπα 12 σκύλων, ενώ συναντούσαν ιδιοκτήτη τους και ενώ συναντούσαν έναν άγνωστο για πρώτη φορά.
    Πρόσεξαν, λοιπόν, πως  οι σκύλοι, λίγο μετά αφού συναντήσουν τον ιδιοκτήτη τους, σηκώνουν το αριστερό τους φρύδι.Αντίθετα, όταν συναντήσουν έναν άγνωστο, κινούν το αριστερό τους αυτί ελαφρώς προς τα κάτω. Όταν δουν ένα αντικείμενο που δεν τους αρέσει, κινούν το δεξί τους αυτί.
    Ο Miho Nagasawa, υπεύθυνος αυτής της έρευνας από το τμήμα ζωολογίας Azabu πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς αυτές τις κινήσεις. Πρόσθεσε ότι οι σκύλοι είναι πολύ κοινωνικοί και επικοινωνούν με πολλές εκφράσεις του προσώπου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Behavioural Processes.
    Ακόμα, η Tina Bloom από το πανεπιστήμιο Walden στην Μινεάπολη των ΗΠΑ υποστηρίζει πως και οι άνθρωποι με την ελάχιστη εμπειρία στους σκύλους μπορούν να καταλάβουν από τις εκφράσεις τους πότε είναι χαρούμενοι λυπημένοι ή τρομαγμένοι.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Είναι χαρούμενος ο σκύλος; Δείτε το πρόσωπό του και θα καταλάβετε... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top