728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

    Από πού προήλθε ο σκύλος...

      Η πολύ πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, όπως αναφέραμε, τον Φεβρουάριο του 2013 έγινε από Σουηδούς και Αμερικανούς επιστήμονες.
    Αυτή  είχε σκοπό την εύρεση της...
    προέλευσης του σκύλου.
        Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα τα απορρίμματα έπαιξαν σημαντικό και κυρίαρχο ρόλο στην μετατροπή και εξημέρωση του λύκου σε σκύλο, αφού ο λύκος έμενε κυρίως στη φύση και τρεφόταν με ότι έβρισκε.
         Οι ερευνητές έλαβαν γενετικό υλικό DNA από περισσότερους από 50 σκύλους από όλες τις ράτσες και από 12 λύκους από όλο τον κόσμο.
    Aνακάλυψαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό του αμύλου  στο σκύλο και του αμύλου των τροφών που καταναλώνει  ο ιδιοκτήτης. Επίση,ς άλλο συμπέρασμα είναι ότι, εξετάζοντας γονιδιώματα από τους σκύλους, βρήκαν μία πρωτεΐνη στο σάλιο του λύκου και στο παγκρεατικό υγρό που μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρο. Αυτά τα γονίδια βρέθηκαν στο σκύλο να είναι 28 φορές ισχυρότερα στο σκύλο από ότι στο λύκο.
       Σύμφωνα με την έρευνα ο σκύλος έχει γονίδια πλέον αποτελεσματικά  για την μετατροπή του αμύλου σε σάκχαρο από  ότι ο λύκος και από αυτές τις διατροφικές συνήθειες  και από άλλα εξειδικευμένα πειράματα κατέληξαν ότι ο λύκος μεταμορφώθηκε με τη πάροδο του χρόνου σε σκύλο, γιατί αυτός  μπορεί να προσαρμοστεί  ευκολότερα στις συνθήκες  της ανθρώπινης ζωής.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Από πού προήλθε ο σκύλος... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top