728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

    Σώζοντας τους σκύλους στην Κίνα...

    Είναι γνωστό πώς οι αρχές στην Κίνα αντιμετωπίζουν τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη, αφού οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί είναι πάρα πολλοί.
    Στο παρελθόν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Οι πρώτοι...
    εξημερωμένοι σκύλοι εμφανίστηκαν στην ανατολική Ασία, όπως προκύπτει από πρόσφατες έρευνες. Μάλιστα, στην Κίνα τους πρόσεχαν και τους σέβονταν για πολλά χρόνια, μέχρι που ήρθε στην εξουσία το Κομμουνιστικό Κόμμα. Τότε, ο σκύλος θεωρήθηκε αφενός σύμβολο πολυτέλειας αφετέρου πηγή μολύνσεων, για αυτό κρίθηκε ανεπιθύμητος. Σήμερα, η αστυνομία κυνηγάει τους σκύλους και τους μεταφέρει σε κελιά, προκειμένου να θανατωθούν ή να πωληθούν για κρέας.
    Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των σκύλων και των άλλων ζώων στην χώρα. Μεταξύ αυτών είναι και ένας αστυνομικός,του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Προσπαθεί να τους προστατεύσει παραβιάζοντας τους νόμους. Έχει καταφέρει και έχει σώσει σκύλους από την ευθανασία εδώ και πολλά χρόνια, μολονότι ξέρει πως αυτή η δράση του μπορεί να του  δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην καριέρα όσο και στην ζωή του.
    Αποφάσισε να το κάνει αυτό, όταν είδε τους σκύλους στοιβαγμένους να περιμένουν να πεθάνουν. ''Ένιωσα άσχημα, όταν τους είδα. Δεν είχα άλλη επιλογή'' λέει. ''Οι συνάδελφοι μου δε νιώθουν τίποτα για τους σκύλους'' δηλώνει.''Αρχικά, ρωτάω τους συναδέλφους μου. Αν αυτοί δεν μου δώσουν τον σκύλο, τότε τον κλέβω'' προσθέτει. Μπαίνει κρυφά στο κτήριο τη νύχτα, όταν υπάρχουν λιγότεροι φύλακες, και βγάζει τους σκύλους από τα κελιά. Τους τρεις τελευταίους μήνες έχει σώσει 12, εκ των οποίων οι 5 είναι τώρα στο σπίτι του. ''Η νομοθεσία είναι απαράδεκτη'' λέει. ''Αν κάποιος μπορεί να φροντίσει περισσότερους από ένα σκύλους, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να είναι παράνομο.''
    Και δεν είναι ο μόνος που παραβιάζει το νόμο. Πολλοί Κινέζοι έχουν μεγαλόσωμους σκύλους ή περισσότερους από έναν, μολονότι δεν επιτρέπεται. Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι απαγορεύονται, διότι θεωρούνται επιθετικοί. Ακόμα, όμως, και οι μικρόσωμοι κατάσχονται, όταν οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους κατοχής σκύλου.
    Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους κρύβουν και περπατούν μαζί τους τη νύχτα. Ορισμένοι κάτοικοι στο
     Πεκίνο, επειδή φοβούνται για την ζωή των σκύλων τους, τους έχουν μεταφέρει σε καταφύγια έξω από την πόλη, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή η κατάσταση θα αλλάξει και τότε θα μπορέσουν να τους φέρουν στο σπίτι τους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σώζοντας τους σκύλους στην Κίνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top