728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

    Πόσο επικίνδυνο είναι το κουνούπι για τον σκύλο;

    Για τους περισσότερους από εμάς και τα κατοικίδια μας το καλοκαίρι είναι περίοδος ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει ένας ιδιαίτερος κίνδυνος για τους τετράποδους φίλους μας αυτή την εποχή: το κουνούπι. Όταν ένα κουνούπι τσιμπήσει τον σκύλο, μπορεί να του προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεστε.
    Μία από τις πιο σοβαρές ασθένειες...
    που μεταδίδεται από κουνούπι στον σκύλο είναι η διροφιλαρίωση. Πρόκειται για μια παρασιτική νόσο η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τον σκύλο αν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως και δεν λάβει την κατάλληλη θεραπεία. Το παράσιτο είναι ένα σκουλήκι που ονομάζεται dirofilaria immitis γνωστό και ως σκουλήκι της καρδιάς και εγκαθίσταται στην καρδιά του σκύλου. Η διροφιλαρίωση μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών-φορέων από σκύλο που πάσχει ήδη από τη νόσο σε υγιή σκύλο. Είναι πιθανόν η νόσος να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην καρδιά και στους πνεύμονες επιφέροντας ακόμα και θάνατο.
    Μολονότι ο  ιός του Δυτικού Νείλου επηρεάζει περισσότερο τους ανθρώπους, ενδέχεται να επηρεάσει και τον σκύλο. Έτσι, είναι δυνατό σκύλοι που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου να ανεβάσουν πυρετό ή να πέσουν σε λήθαργο.
    Επίσης, το τσίμπημα του κουνουπιού μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και μολύνσεις στον σκύλο. Προκαλεί συνήθως ερεθισμό στο δέρμα, αλλά δεν αποκλείονται και άλλα πχ εμετός, διάρροια, λήθαργος, επιπλοκές οργάνων  και σοβαρές δερματικές ασθένειες.
    Η καλύτερη αντιμετώπιση, φυσικά, είναι η πρόληψη. Καλό είναι να αγοράσετε εντομοαπωθητικά φυτά. Ακόμα, πρέπει να αποφύγετε να πηγαίνετε τον σκύλο σας σε μέρη όπου υπάρχει πληθώρα κουνουπιών όπως βάλτοι. Τέλος, ψεκάστε τον σκύλο σας με εντομοαπωθητικά σπρέι. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε σπρέι για ανθρώπους, καθώς αυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον σκύλο. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πόσο επικίνδυνο είναι το κουνούπι για τον σκύλο; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top