728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

    Ποια τετράποδα έχουν μπει σε ...διαστημόπλοια

    Οι πρώτοι τολμηροί τετράποδοι και δίποδοι αεροπλόοι ήταν ένα πρόβατο, ένας κόκορας και μια πάπια που επιβιβάστηκαν σε ένα πειραματικό αερόστατο το 1783, το οποίο συνέλαβαν και κατασκεύασαν οι αδελφοί Μονγκολφιέ.
    Ακολούθησαν οι μύγες που βρέθηκαν να...
    συμμετέχουν σε εκτόξευση αμερικανικού πυραύλου V2 στο υπερπέραν και δύο χρόνια αργότερα, την θέση τους πήρε ένα πιθικάκι, ο Αλμπερτ που τα πήγε καλά στην πτήση αλλά σκοτώθηκε επειδή δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο.

    Έκτοτε μια σειρά από εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου έχουν μπει σε επανδρωμένες και μη πτήσεις στο διάστημα. Γρύλοι, αχινοί (!), ποντικοί, βάτραχοι, βρέθηκαν να κοιτάζουν την γη από ψηλά.
    Η τελευταία χώρα που μπήκε στον χορό του φλερτ με το διάστημα, το Ιράν, έχει αποφασίσει να στείλει μια χνουδωτή γάτα σε επόμενη αποστολή που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2020.
    Μέχρι στιγμής έχει συμπεριλάβει σε πυραύλους της σκουλήκια, χελώνες και αρουραίους (τους φαντάζεστε σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας; Ευτυχώς οι αστροναύτες φοράνε στολή!).

    Οι ζωοφιλικές οργανώσεις πάντως έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της Τεχεράνης υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν άλλες μέθοδοι, πολύ πιο αποτελσματικές για την συλλογή στοιχείων σχετικά με τις αντοχές και την συμπεριφορά ζωντανών οργανισμών εκτός της ατμόσφαιρας από το να ταλαιπωρούνται τα ζώα...Για να μην ξεχνάμε και τα γουρούνια στο διάστημα του Muppet Show. Πάντως όπως φαίνεται δεν υπάρχουν σκύλοι που να  έχουν μπει σε ...διαστημόπλοια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποια τετράποδα έχουν μπει σε ...διαστημόπλοια Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top