728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

    Οι Τρικαλινοί... εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους!

    Η δυσκολία στο να τα συντηρήσουν τους οδηγεί στην εύκολη λύση της εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα η πόλη να γεμίσει αδέσποτα! Με πρόστιμα απειλεί ο Δήμος Τρικκαίων.
    Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, μάλιστα, Σταύρος Τραγάνης υποχρεώθηκε να... εκδώσει ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι η εγκατάλειψη ζώου επισύρει χρηματική ποινή 300 €. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
    «Ο Δήμος Τρικκαίων οφείλει να κάνει γνωστό στους δημότες του ότι το προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων στην Ράξα, λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με τη βοήθεια εθελοντών του Φιλοζωϊκού Συλλόγου «Ο Αργος» και η χωρητικότητα του είναι αυστηρά περιορισμένη. Η σύμβαση που κάθε φορά υπογράφεται μεταξύ Δήμου και Φιλοζωϊκού Συλλόγου αφορά ποσό που σίγουρα δεν επαρκεί για την εκτέλεση των εργασιών όλου του έργου της σύμβασης, όπως περισυλλογή-μέριμνα (διατροφή, καθαριότητα κ.λ.π.)-απαραίτητες κτηνιατρικές πράξεις (εμβόλια, στειρώσεις, θεραπευτικές και προληπτικές αγωγές) υιοθεσίες κ.α.
    Ενημερώνουμε λοιπόν, τους δημότες μας, με αφορμή το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη εγκατάλειψη ζώων και έξω από το εν λόγω καταφύγιο και σε διάφορα σημεία της πόλης, πως η εγκατάλειψη ζώου είναι ποινικό αδίκημα και επισύρει χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ, σύμφωνα με το Ν.4039/12 άρθρο 5 παρ.1 περ. β) και ε).
    Ως εκ τούτου, σε μια εποχή που η μετατόπιση ευθυνών είναι ο κανόνας, ας κάνουμε εμείς τη διαφορά, ας δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και μέσα στο πνεύμα σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
    -Τα αδέσποτα υπάρχουν λόγω της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους, της απληστίας και της αδιαφορίας.
    -Τα αδέσποτα είναι ευθύνη όλων μας».
    trikalavoice.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι Τρικαλινοί... εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top