728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

    Το app που βρίσκει το χαμένο σας κατοικίδιο...

    Φωτογραφίζει, αναλύει και αποθηκεύει τα χαρακτηριστικά του σε online βάση για την περίπτωση απώλειας. 
     Στις ΗΠΑ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο χάνονται 4 εκατ. κατοικίδια. Μια ομάδα φιλόζωων προγραμματιστών αποφάσισε να... δώσει μια λύση με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
    Με το PiP ο κάθε ιδιοκτήτης φωτογραφίζει το ζώο του -σκύλο ή γάτα- και αποθηκεύει την εικόνα. Το πρόγραμμα σκανάρει και αναλύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα αποθηκεύει με τρόπο που μπορεί να αναλυθεί από software αναζήτησης. Σε περίπτωση που το ζώο χαθεί, ο ιδιοκτήτης στέλνει ένα σήμα, σαν Amber Alert, το οποίο θα λαμβάνουν όλα τα καταφύγια ζώων στην περιοχή, κτηνιατρεία, υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και οι κάτοχοι της εφαρμογής στα δικά τους κινητά.
    Με τη σειρά τους, εκείνοι που έχουν βρει ένα χαμένο ζώο το φωτογραφίζουν και τα στοιχεία συγκρίνονται με την online βάση δεδομένων ώστε να γίνει η ταυτοποίηση όσο γίνεται πιο γρήγορα και με ακρίβεια.
    «Τα μικροτσίπ χρησιμοποιούν παρωχημένη τεχνολογία, οι ταμπελίτσες πέφτουν, τα μη μόνιμα τατουάζ ξεθωριάζουν», λέει στην ιστοσελίδα του ο Philip Rooyakkers, Καναδός επιχειρηματίας και δημιουργός του Pip. «Το software αναγνώρισης που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλές γιατί είναι είναι εξαιρετικά λεπτομερές και πολύπλοκο. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, τα σκυλιά δεν έχουν στάνταρ τοποθέτηση των χαρακτηριστικών τους σε σχέση με το πρόσωπο. Κάθε φυλή είναι τελείως διαφορετική από τις άλλες». Με την καταχώριση όλο και περισσότερων ζώων, έχει επιτευχθεί ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης έως και 98%.
    Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο αμερικανικό App Store σε λίγες ημέρες (θα καλύπτει μόνο τις ΗΠΑ) και οι πλήρεις υπηρεσίες της θα κοστίζουν στον ιδιοκτήτη $18,99 το χρόνο.Πηγή: http://www.fortunegreece.com/
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το app που βρίσκει το χαμένο σας κατοικίδιο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top