728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

    Στο εδώλιο για κακοποίηση ζώων - Αυξήθηκαν οι καταγγελίες μετά τον νόμο...

    Αυξάνονται οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα.
    Σχεδόν καθημερινά φτάνουν καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στο γραφείο της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου που ορίστηκε για την προστασία των ζώων.
    Είναι ενδεικτικό... πως πέρυσι, χρονιά που ψηφίστηκε ο νόμος, οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν στην Αττική έφτασαν τις 41, ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2013 εκτοξεύτηκαν στις 159.
    Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Εισαγγελία, ότι πλέον ο κόσμος είναι ενημερωμένος και δεν φοβάται να καταγγείλει τέτοια περιστατικά.
    Μάλιστα υπάρχει σχεδόν πλήρης εφαρμογή του άρθρου 19, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση κακοποίησης αποφασίζεται προσωρινή ή οριστική αφαίρεση του κατοικιδίου από την κατοχή του παραβάτη, "όταν η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα σκληρή και βάναυση και προκαλεί ιδιαίτερο πόνο στο ζώο.
    Επίσης μπορεί ο εισαγγελέας, με διάταξή του, να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη".
    Υπενθυμίζεται ότι για κακοποίηση ζώου επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.
    Βέβαια οι ποινές είναι εξαγοράσιμες ή έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
    Από τις βασικότερες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων είναι η τήρηση των κανόνων ευζωίας. "Γι' αυτό και όταν το ζώο είναι φυλακισμένο σε ένα σπίτι, μόνιμα αλυσοδεμένο, δεν το πηγαίνουν βόλτα, δεν το ταΐζουν ή δεν φροντίζουν για την κτηνιατρική του περίθαλψη ή τον τακτικό εμβολιασμό του, τότε μιλάμε για παθητική κακοποίηση. Και έχουμε αρκετές τέτοιες καταγγελίες", σημειώνει η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Σοφία Τζονίκη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στο εδώλιο για κακοποίηση ζώων - Αυξήθηκαν οι καταγγελίες μετά τον νόμο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top