728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

    «Δεξιόποδα» και «αριστερόποδα» τα σκυλιά και οι γάτες!

    Σύμφωνα με δύο μελέτες τα σκυλιά και οι γάτες, ακριβώς όπως οι άνθρωποι, είναι συνήθως δεξιόποδα ή αριστερόποδα ή ακόμα και αμφιδέξια, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσουν πότε το δεξί μπροστινό πόδι, πότε το αριστερό ή και τα δύο με την ίδια δεξιότητα...
    Η πρώτη μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ατατούρκ της Τουρκίας και...
     η δεύτερη στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κατά τις οποίες το 50% των σκύλων και των γατών που μελετήθηκαν ήταν αριστερόποδα και το άλλο 50% δεξιόποδα με ένα, ασήμαντο στατιστικά αριθμό αμφιδέξιων.
    Η Stefanie Schwartz, κτηνίατρος στο Κέντρο Κτηνιατρικής Νευρολογίας στο Tustin της Καλιφόρνια είπε στην Daily Mail: «Ο καθορισμός της πλευρικότητας ή ποιο μέρος του εγκεφάλου κυριαρχεί πάνω στο άλλο θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει τους εκπαιδευτές να επιλέξουν τα κατάλληλα κουτάβια για στρατιωτικές υπηρεσίες, ως οδηγούς ή ως θεραπευτές σε άτομα που έχουν ανάγκη. Τα σκυλιά και οι γάτες έχουν και αυτά το… καλό τους πόδι, το ποίο επιλέγουν πάντα για να κάνουν κάτι.
    Για παράδειγμα, εάν βάλετε ένα παιχνίδι κάτω από ένα έπιπλο παρατηρήστε στη συνέχεια ποιο πόδι θα επιλέξει το ζώο σας για να το πιάσει. Αυτό βέβαια απαιτεί πολλές επαναλήψεις πριν καταλήξετε στο συμπέρασμά σας. Επίσης ποιο πόδι χρησιμοποιεί το ζώο για να σπρώξει μια πόρτα ή ποιο πόδι σάς προτάσσει για να σας παρακινήσει να ασχοληθείτε μαζί του; Αν παρόλα αυτά δεν δείτε κάποια προτίμηση τη μετά από πολλές δοκιμές, τότε πολύ απλά το σκυλί ή η γάτα σας είναι αμφιδέξιο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Δεξιόποδα» και «αριστερόποδα» τα σκυλιά και οι γάτες! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top