728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

    Γιατί οι άστεγοι που τους κάνουν παρέα σκύλοι κοιμούνται συνεχώς;

    Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά έναν....άνδρα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά του βρώμικα και ανακατεμένα, τα ρούχα του κουρελιασμένα και το πρόσωπό του σκυμμένο στη θλίψη.
    Ο άνδρας κοιμάται σα μωρό, κατάχαμα, στο βρώμικο πάτωμα πάνω σε μια ανοιγμένη χαρτόκουτα και δίπλα του το ποτηράκι, όπου...
     οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Μπροστά από τον κοιμισμένο άνδρα, στέκει σαν "φύλακας" ένα δίχρονο σκυλάκι. Φοράει ένα βρώμικο κολάρο και έχει εξίσου βρώμικο τρίχωμα.
    Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας...
    Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τον άστεγο, χωρίς βεβαίως να του δίνω χρήματα, γνωρίζοντας οτι είμαι μαλάκω. Σε σκυλοτροφές θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας του άστεγου... Όχι ότι κι ο άστεγος δεν κερδίζει τίποτα φυσικά... ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι δίπιτο με γύρο απ' όλα και πατάτες στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται...
    Αφού λοιπόν τον προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα... Στέκομαι μπροστά του κοιτάζοντας αυτό το σκυλί και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένας άνδρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ "κοιμάται" συνεχώς πίσω από το το σκύλο "φύλακά" του, χωρίς να αλλάζει πλευρό, να κατουράει, να χέζει, να κλάνει καν!
    Όποιος από εμάς έχει δει άστεγους σε ξένες ταινίες και σειρές, ξέρει καλά... ένας άστεγος σε αυτήν την ηλικία με δυσκολία κάθεται ήσυχος ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
    Τον συγκεκριμένο άστεγο, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ να μετακινείται από τη θέση του... Κοιτούσα μια το σκυλί, μια εκείνον, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας τον άστεγο, ρώτησα το σκυλί:"-Γιατί κοιμάται συνέχεια;"
    Εκείνο, με αγνόησε, προσποιούμενο ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα του, φανερά ενοχλημένο, και με απόμακρο ύφος άρχισε να μου γρυλίζει.
    Ξαναρώτησα το σκυλί με απόγνωση: "-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!" ... Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την "απάνθρωπη" συμπεριφορά μου, με επέπληξε: "Γιατί ενοχλείς το σκυλάκι; Δεν το αφήνεις στην ησυχία του;" ... και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι του άστεγου, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Το σκυλί, σαν "καλός χριστιανός", τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να του γλύφει το χέρι με μανία.
    Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια και μια πούτσα να. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιος ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο "φίλος" με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:
    Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Οι άστεγοι που χρησιμοποιούνται, είτε έχουν ενοικιαστεί από κέντρα αποτοξίνωσης αλκοολικών και ναρκομανών , ή απλώς τους τα έχουν κλέψει όλα οι τράπεζες. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια...
    Ο "φίλος" μου ο Ρώμας, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: "-Ναι, είναι ναρκωμένοι... με ηρωίνη ή βότκα" ... Έμεινα αποσβολωμένη... "-Ποιος είναι ναρκωμένος με ηρωίνη ή βότκα;!" "-Οι άστεγοι ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένοι με έναν άγνωστο σκύλο όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;"
    Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν τον άστεγο "ήρεμο" και κοιμισμένο όλη μέρα, τον ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο ανδρικός εξασθενημένος οργανισμός τους δεν το αντέχει και οι άστεγοι αυτοί πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, ο άστεγος ξεψυχά στα πόδια του σκύλου, κατά τη διάρκεια της "εργασίας" του... Και ο υποτιθέμενος "φύλακας" είναι αναγκασμένος να κρατά "συντροφιά" στο νεκρό άστεγο μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η "βάρδιά" του. Συμβαίνει σ' αυτή τη "δουλειά" ... Και οι περαστικοί θα τον υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι του, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
    Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμη για σοβαρή επέμβαση. Ο σκύλος καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, φυλώντας πάλι έναν άστεγο. Έναν διαφορετικό από τον χθεσινό άστεγο. Άρχισα να του κάνω ερωτήσεις: πού είναι ο χθεσινός άστεγος, αν έχει εμβολιαστεί για λύσσα...
    Κι ενώ το σκυλί με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε ένα κακόμοιρο ζώο χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, το σκυλί με τον άστεγο είχε εξαφανιστεί... Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με αλευρόμυλους.
    Την επόμενη φορά που θα δείτε σκυλί με άστεγο, σκεφτείτε καλά πριν "βοηθήσετε" με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το σκυλάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα σατανικό πλάσμα, εγκέφαλο ενός κυκλώματος αδίστακτων τετράποδων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα στον άστεγο που έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης από το σκύλο, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της "μπίζνας" και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη άστεγου.
    Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη "πελατεία" της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους "επιχειρήσεων" σημαίνει ότι λιγότεροι άστεγοι θα ξεσπιτωθούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
    Τώρα πια γνωρίζετε γιατί οι άστεγοι που έχουν για συντροφιά τους σκύλους κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.
    Για να σώσετε τη ζωή ενός άστεγου πατήστε εδώ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί οι άστεγοι που τους κάνουν παρέα σκύλοι κοιμούνται συνεχώς; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top