728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

    Ας σώσουμε την Λούσυ...

    Για την κατάσταση της Λούσυ, ενημερωθήκαμε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.
    Η περιγραφή που μας έδωσαν στο τηλέφωνο δεν μαρτυρούσε σε τίποτα αυτό που θα αντικρίζαμε. Μεταβήκαμε στο σημείο που μας υπέδειξαν και εκ πρώτης όψεως διαπιστώσαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη ταλαιπωρημένο και υποσιτισμένο ζώο.
    Δυστυχώς, αυτό ήταν το λιγότερο…


    Εφόσον κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της Λούσυ, αρχίσαμε να την επεξεργαζόμαστε οπτικά εφόσον η ενημέρωσή μας αφορούσε ένα ογκίδιο. Το ογκίδιο τελικά, είναι ένας τεράστιος εξωτερικός όγκος περίπου 20 εκατοστών κάτω από την ουρά της στην περιοχή του πρωκτού, που εκτός από τον πόνο που της δημιουργεί, δυσκολεύει και τις βιολογικές λειτουργίες της. Η Λούσυ μας συνεργάστηκε άψογα, χωρίς να αντισταθεί. Μεταφέρθηκε άμεσα στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας, ώστε να γίνει η πρώτη διάγνωση.
    Η εξέταση έδειξε ότι πρόκειται για αφροδίσιο μεταδοτικό νεόπλασμα (είδος καρκίνου, που μεταδίδεται σε άλλους σκύλους κατά την επαφή), όπου από τις ακτινογραφίες φαίνεται ότι δεν έχει γίνει μετάσταση. Θα χρειαστεί χημειοθεραπεία 4 σταδίων με ταυτόχρονη αντιβιοτική αγωγή και όταν το νεόπλασμα συρρικνωθεί θα της γίνει χειρουργείο για την πλήρη αφαίρεσή του και κατόπιν επαναληπτική χημειοθεραπεία 2 σταδίων.
    Την κατάσταση της Λούσυ επιβαρύνουν και τα 5 σκάγια μέσα στο κορμί της, που φάνηκαν στις ακτινογραφίες, όπου μετά το τέλος της χημειοθεραπείας θα κριθεί από την κατάσταση της υγείας της Λούσυ, αν θα μπορεί να επιβαρυνθεί κι άλλα χειρουργεία. ]
    Αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπιστεί το νεόπλασμα, πριν προλάβει να κάνει μετάσταση σε ζωτικά όργανα. Ταυτόχρονα, περιμένουμε και τα αποτελέσματα των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, ελπίζοντας μόνο σε ευχάριστα.
    Καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας της, θα φιλοξενηθεί σε προστατευμένο χώρο για την σωστή παρακολούθηση κατά τα στάδια των ενέσιμων χημειοθεραπειών και της αντιβίωσης.
    Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε και τα αποτελέσματα των λοιπών εξετάσεων, ώστε να γνωστοποιηθεί η συνολική κατάστασή της.
    Τα έξοδα, που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, αφορούν τις χημειοθεραπείες, την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, την αντιβίωση, την νοσηλεία (2 περίπου μήνες) και τις εξετάσεις και ανέρχονται συνολικά στα 950 ευρώ.
    Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει οικονομικά την θεραπεία και την επέμβαση της Λούσυ (ανοίξτε τον σύνδεσμο για να δείτε όλο το άλμπουμ φωτογραφιών:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.579128518819133.1073741993.345422258856428&type=3 ) μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 6947-071.781 ή αφήνοντάς μας ένα μήνυμα στην σελίδα Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά:(https://www.facebook.com/messages/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio)
    Η Λούσυ είναι μόλις 11 μηνών έχει έναν υπέροχο χαρακτήρα και μας δείχνει καθημερινά πόσο θέλει να ζήσει .Όποιος μπορεί ας την βοηθήσει να κάνει τις χημειοθεραπείες της και την εγχείρηση.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ας σώσουμε την Λούσυ... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top