728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

    O Strong…δυνατός όσο ποτέ άλλοτε ψάχνει για το δικό του σπίτι!

    Ιστορίες Αδέσποτων
    O Strong…δυνατός όσο ποτέ άλλοτε ψάχνει για το δικό του σπίτι!
    Είναι κάποιες ιστορίες αδέσποτων που σε ξεπερνάνε. Νιώθεις πολύ μικρός και λίγος να αποτυπώσεις με λέξεις το μεγαλείο της ψυχής τους και τον αγώνα τους να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής ξεγελώντας την τελευταία στιγμή τον θάνατο. Νιώθεις αδύναμος να καταγράψεις την αγάπη των ανθρώπων εκείνων που...
     μαζεύουν από το δρόμο άρρωστα και ταλαιπωρημένα σκυλιά που οι περισσότεροι θα χαρακτήριζαν την κατάσταση τους ως…χαμένη υπόθεση.
    Η σημερινή μας Ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή έναν αδέσποτο σκυλάκο με το όνομα Strong. Το βλέμμα που είχε λίγο μετά τη μεταφορά του στο Αττικό Νοσοκομείο (βλέπετε πρώτη φωτό στη σειρά) μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μας και δεν μπορούσες εύκολα να αποφασίσεις τι έδειχνε περισσότερο. Θυμό, λύπη ή φόβο; Ένα βλέμμα που μέσα του συναντούσες όλου του κόσμου τα αδέσποτα ζώα που προσπαθούν να επιβιώσουν στην πείνα, στη δίψα και στην αρρώστια.
    O Strong βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στην Βάρη πίσω από τη Σχολή Ευελπίδων να σέρνεται κοκαλιασμένος από την πείνα, γεμάτος πληγές και με εκατοντάδες ζωύφια να κατατρώνε το κορμί του. Ο φύλακας άγγελος του που εμφανίστηκε μπροστά του για να του απαλύνει το πόνο του, να χορτάσει το άδειο του στομάχι και να ξεδιψάσει την αφόρητη δίψα του, ήταν η Flora Desypri, η οποία με την πολύτιμη βοήθεια της Iro Irineou τον μετέφεραν στο Αττικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για 45 ολόκληρες μέρες.
    Και παρά το γεγονός ότι η κλινική του κατάσταση (χαμηλός αιματοκρίτης, ρινορραγίες, ερλίχεια, καλαζάζ) δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ο Strong δεν κατέθεσε τόσο εύκολα τα όπλα. Από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του έδειχνε ότι θέλει πολύ να ζήσει και το πάλευε. Κάθε φορά μάλιστα που έβλεπε τους δύο ανθρώπους που τον σώσανε, τη Φλώρα και την Ηρώ, κούναγε την ουρά του. Μια ουρά γεμάτη αίμα και πληγές. Οι θεράποντες γιατροί του έμειναν έκπληκτοι από την εξέλιξη της υγείας του. Πήρε βάρος και απέκτησε ξανά το τρίχωμα του.
    Σήμερα ο Strong, μόλις ενάμιση ετών, και δυνατός όσο ποτέ ψάχνει να βρει τους δικούς του ανθρώπους που θα τον αγκαλιάσουν, θα τον αγαπήσουν και θα του χαρίσουν με τη ψυχή τους μια ζεστή γωνιά που θα ονειρεύεται τα βράδια, ήσυχος και χωρίς το φόβο της επιβίωσης στο δρόμο. Και πώς να στερήσεις σ΄ έναν τέτοιο σκυλάκο το δικαίωμα να ζήσει ως μέλος μιας οικογένειας μετά την περιπέτεια του που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή;
    Αν νιώθεις ότι εσύ είσαι ο άνθρωπος του επικοινώνησε με μήνυμα στην Flora Desypri, η οποία γνωρίζοντας καλύτερα απ’ τον καθένα την ιστορία του θα επιλέξει το καλύτερο και το πιο στοργικό σπίτι για τον Strong. Βοηθήστε όλοι οι φίλοι των Ιστοριών με κοινοποιήσεις ώστε ο φιλαράκος μας μετά από τόση περιπλάνηση στους δρόμους να βρει επιτέλους το δικό του σπίτι και να μην στερηθεί ποτέ ξανά το χάδι, το φαγητό, το νερό, την αγάπη και την φροντίδα.
    Αν είχαμε μόνο μια ευχή θα ευχόμασταν αυτά τα Χριστούγεννα ο Strong να τα περάσει στο δικό του σπίτι. Το αξίζει…!!!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: O Strong…δυνατός όσο ποτέ άλλοτε ψάχνει για το δικό του σπίτι! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top