728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Τι μπορούμε να μάθουμε από τον σκύλο μας...

    Η αλήθεια είναι πως δεν μαθαίνει μόνο ο σκύλος από εμάς αλλά κι εμείς από εκείνον. Πράγματι, ο σκύλος έχει να μας δώσει μαθήματα, τα οποία θα κάνουν καλύτερη την ζωή μας.
    Συγκεκριμένα:

    1.όταν οι σκύλοι ασχολούνται με κάτι, δίνουν...
    όλη την προσοχή τους σε αυτό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Stanford κατέληξαν πως η προσοχή και η μνήμη είναι ασθενείς σε εκείνους που κάνουν πολλά συγχρόνως σε αντίθεση με εκείνους που επικεντρώνονται σε μία δραστηριότητα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει πως οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να εκπληρώσουν πολλές υποχρεώσεις συγχρόνως τελικά χάνουν χρόνο.

    2.Το κατοικίδιο σας ρίχνει πολλούς υπνάκους κατά την διάρκεια της ημέρας. Μία μελέτη στην οποία πήραν μέρος 24.000 άνθρωποι έδειξε ότι όσοι ξεκουράζονται τακτικά  έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, ο υπνάκος βοηθάει στην πνευματική διαύγεια και στην αποδοτικότητα.

    3.Το περπάτημα, τόσο για εμάς όσο και για τον σκύλο μας, είναι ένας από τους πιο ασφαλείς και εύκολους τρόπους, για να μείνουμε σε φόρμα και να διατηρούμαστε υγιείς.

    4. Το να ζούμε την στιγμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορούμε να διδαχθούμε από τους σκύλους μας. Με το να σχεδιάζουμε, να αναπολούμε και να σκεφτόμαστε για κάτι άλλο εκτός από αυτό που κάνουμε τώρα χάνουμε την πραγματική ευτυχία.

    5.Να μην κρατάμε κακία. Πολλές φορές είναι καλό να αφήνουμε πίσω τα παλιά και να μην κρατάμε κακίες. Εξάλλου, ο θυμός που συσσωρεύεται επηρεάζει τους πνεύμονες, ενώ η συγχώρεση συμβάλλει στην χαμηλή αρτηριακή πίεση και στο μειωμένο άγχος. Οι άνθρωποι που συγχωρούν συνήθως έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση.

    6.Σίγουρα δεν έχουμε ουρά για να την κουνάμε, όταν είμαστε χαρούμενοι, μπορούμε, όμως, να το εκδηλώνουμε διαφορετικά, πχ με ένα χαμόγελο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι μπορούμε να μάθουμε από τον σκύλο μας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top