728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Φόλες στον δήμο Κορινθίων, το έγκλημα σε όλο το μεγαλείο...


    Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
    Κέντρο Κορίνθου, κεντρικός πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως, 16 Ιανουαρίου 2014, ώρα περίπου 20:00.
    Το λιγότερο πέντε νεκρά αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ανεξιχνίαστος ο αριθμός των ζώων που κατάφεραν να απομακρυνθούν και να πεθάνουν με την ησυχία τους.....
    Άσπρη σκόνη με ιδιαίτερα έντονη και άσχημη μυρωδιά σε μικρές κονσέρβες (αυτές που είναι για τις γάτες). Το φορτηγάκι του δήμου σε ετοιμότητα για την περισυλλογή των νεκρών σωμάτων.
    Οι...
    φωνές και οι διαμαρτυρίες όσων ήταν αυτόπτες μάρτυρες καλύπτουν τα γεγονότα, οι πληροφορίες πολλές, οι αρμόδιες δομές, άλλες απούσες άλλες σε αμηχανία. Τα αντανακλαστικά των εκπροσώπων του δήμου να περισυλλέξουν με μικρό φορτηγάκι τα σώματα δεν υπακούει σε καμία διαδικασία, ο νόμος κουρελόχαρτο. Βέβαια είναι απορίας άξιο αν τον γνωρίζουν.
    Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται αν «οι καλοί άνθρωποι σιωπούν». Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο, τα ίδια είχαν συμβεί και τον Αύγουστο του 2012 και τον Απρίλιο του 2013, το θέμα έφτασε ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων, άναρθρες απαντήσεις και αμήχανα βλέμματα. Ναι, όσοι και όσες ασχολούνται σοβαρά με τα περιστατικά μαζικής εξόντωσης- εξαφάνισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι πίσω από τα περιστατικά δηλητηρίασης. Οι άνθρωποι βλέπουν, μιλούν, αλλά φοβούνται να καταθέσουν επώνυμα. Οι κάμερες ασφαλείας επίσης βλέπουν και καταγράφουν, αλλά το υλικό δεν κοινοποιείται, δεν αποκτά χρηστική αξία, γιατί όσοι το έχουν φοβούνται.
    Τι φοβούνται αραγε, το γείτονα, το φίλο, τον απέναντι;;; Απλά θέλει λίγη «μελέτη» το ζήτημα...
    Ο Ν. 4039/12 περιγράφει ακριβώς τι πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν περιστατικά μεμονωμένων ή μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Οι δημοτικοί άρχοντες απλά οφείλουν να γνωρίζουν τη διαδικασία, αν πάλι όχι, δεν είναι αργά να τη διαβάσουν και να αρχίσουν να εφαρμόζουν το νόμο.
    Τα σκυλιά που εξοντώθηκαν με αυτό το βάρβαρο τρόπο, είχαν ονόματα, ήταν ΦΙΛΙΚΑ, ήταν στην πλειονότητα στειρωμένα μέσα από εθελοντικές δράσεις, δεν ενοχλούσαν, με εξαίρεση ίσως όσους εποχούμενους παραβίαζαν την ηρεμία (sic!!) του πεζόδρομου.
    Και όμως κάποιους ενόχλησαν... Πριν από καιρό κάποιος δημοτικός αξιωματούχος είχε δηλώσει στα Καλάμια, «αν σας ενοχλούν τα σκυλιά, ρίξτε φόλες». Το όνομά του έχει επιμελώς αποσιωπηθεί.
    Καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έγινε, η Κτηνιατρική υπηρεσία ενημερώθηκε προκειμένου να πράξει τα δέοντα, ο φιλοζωικός κόσμος της Κορίνθου είναι ενήμερος και υποψιασμένος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλά θέμα χρόνου αν οι αρμόδιες υπηρεσίες Ελληνική Αστυνομία και Εισαγγελία πράξουν τα στοιχειωδώς αυτονόητα.
    Παρακολουθούμε με προσοχή, συστηματικότητα, ευφυία και κυρίως υπομονή.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Φόλες στον δήμο Κορινθίων, το έγκλημα σε όλο το μεγαλείο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top