728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

    Ο Γκλέτσος αποφάσισε μόνος του να δολοφονήσει (με ευθανασία) αδέσποτο...

    Ιστορίες Αδέσποτων
    Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλει τον Απόστολο Γκλέτσο για αυθαίρετη και παράνομη ευθανασία αδέσποτου. 
    Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας εναντίον του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου με την κατηγορία ότι...
     μόνος του χαρακτήρισε ως επιθετικό έναν αδέσποτο σκύλο της περιοχής του και έδωσε εντολή σε ιδιώτη κτηνίατρο να του κάνει ευθανασία. Επίσης καταγγέλλει τον ιδιώτη κτηνίατρο γιατί διενήργησε την ευθανασία, χωρίς να έχει ζητήσει απόφαση της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου που να γνωματεύει ότι το αδέσποτο ζώο είναι επιθετικό (π.χ. αν έχει προκαλέσει τραύματα σε ανθρώπους με αποδείξεις νοσοκομείου) ή χωρίς να του κάνει ιατρικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι έχει κάποια πάθηση επικίνδυνη για ανθρώπους ή ζώα.
    «Θα περίμενε κανείς ο κ. Δήμαρχος να έχει επιδείξει έστω κάποια δραστηριότητα προστασίας των αδέσποτων τους Δήμου του, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος, πόσο μάλλον που πολλές φορές του έχουν προταθεί λύσεις εφαρμόσιμες και για τις οποίες δεν ενδιαφέρθηκε καν να διερευνήσει και όχι να αυτοαναγορεύεται μπόγιας, κτηνίατρος, ειδικός στην επιθετικότητα των σκύλων και στο τέλος δήμιός τους. Η συνέχεια επί του θέματος θα δοθεί στα δικαστήρια. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι δήμαρχος είτε απλός πολίτης» αναφέρει στην σημερινή του καταγγελία ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

    Τι δηλώνει ο Απόστολος Γκλέτσος
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το stilida.com με το Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο σχετικά με την καταγγελία που του έγινε από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας για τη θανάτωση αδέσποτου σκύλου ο ίδιος δήλωσε για το περιστατικό τα εξής: «Πριν από κάποιες ημέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από κάτοικο της Στυλίδας ότι αδέσποτος σκύλος έξω από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας επιτέθηκε στον ίδιο και σε άλλα δύο άτομα και τον δάγκωσε. Απευθύνθηκα στην Αστυνομία Στυλίδας όπου μου είπαν πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και μόνος αρμόδιος για τα αδέσποτα είναι ο Δήμος. Είπα στους συνεργάτες μου να καλέσουν το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας αλλά το τηλέφωνό τους δεν απαντούσε .Έξω από το σούπερ μάρκετ επικρατούσε χαμός γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος φόβιζε όσους πήγαιναν να μπουν μέσα. Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια. Με μεγάλο κόπο κατάφερα να ακινητοποιήσω το σκύλο και στη συνέχεια τον μετέφερα σε κτηνίατρο όπου του έγινε ευθανασία. Κατόπιν πήρα ο ίδιος το θανατωμένο ζώο και το έθαψα".
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Γκλέτσος αποφάσισε μόνος του να δολοφονήσει (με ευθανασία) αδέσποτο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top