728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

    Έφυγε ο Νέγκρο...

    Ιστορίες Αδέσποτων

    Έφυγε ο Νέγκρο. Ο αδέσποτος σκύλος που δίδαξε στους Παριανούς την κοινωνική αλληλεγγύη…
    Ο παλιός χρόνος έφυγε παίρνοντας μαζί του για τη Γειτονιά των Αγγέλων τον Νεγκρίτο. Δεν υπάρχει Παριανός ή επισκέπτης στην Παροικιά που να μην ήξερε το Νέγκρο. Ήταν θεσμός. O Νέγκρο έζησε 10 ολόκληρα χρόνια στα στενά της Αγοράς και στην Πλατεία αλλά...
     είχε τη μοίρα των αδέσποτων που ζουν στο δρόμο και δεν είναι ευπρόσδεκτα και αγαπητά απ' όλους.
    Όπως αναφέρουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου, ο Νέγκρο ήταν παλικάρι και έζησε μέχρι τώρα χάρη στο φύλακα άγγελο του, τη Βίκυ, τον άνθρωπο του. Τον φρόντιζε αδιάκοπα πάνω από δέκα χρόνια. Όχι μόνο το φαί του και τα φάρμακα του για το αυτοάνοσο δερματικό του, αλλά παράλληλα αγωνίστηκε επίμονα για να παραμένει ΕΚΕΙ στη γειτονιά του σε πείσμα κάποιων που δεν ανέχονται την αναπηρία και τη διαφορετικότητα σε κανένα πλάσμα.
    Ο Νέγκρο, τονίζουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου, έδωσε πίσω στην κοινωνία που τον φρόντισε πάρα πολλά! Και συνεχίζουν: «Μας δίδαξε την κοινωνική αλληλεγγύη προς ένα πλάσμα που χρειάζονταν την προστασία της. Ακόμα περισσότερο μας δίδαξε ότι η αλληλεγγύη δεν σταματάει σε πλάσματα που φαίνονται απεχθής όταν τα πρωτοαντικρίζουμε. Δεν είναι μάθημα αντι-ρατσισμού αυτό; (ειρωνικά, από έναν σκύλο με όνομα με ρατσιστική χροιά!). Όταν λίγοι, αλλά διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας μας, πίστεψαν ότι μπορούσαν να τον εξαφανίσουν με το έτσι θέλω, και μαζεύτηκαν τότες χιλιάδες υπογραφές υποστήριξης του, μας δίδαξε το αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κοινωνία σε αυθαίρετες δράσεις των πιο ισχυρών. Επίσης, πολλοί που η μόνη εμπειρία τους με σκυλούς ήταν οι φύλακες/συναγερμός έξω από το σπίτι ή οι σκύλοι/κυνηγοί που περιμένουν τον μισό χρόνο σε ένα κλουβί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τον Νέγρο ότι και τα ζώα αισθάνονται! Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Νεγκρίτο και ίσως εκεί στους ουρανούς σε περιμένει μια καλύτερη ζωή. Αυτή που σου στέρησαν οι ανθρώποι στη γη. Θα μας λείψεις...». Καλό ταξίδι Νεγκρίτο...!!!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έφυγε ο Νέγκρο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top