728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

    Η αλήθεια για την διατροφή του σκύλου σας σε ντοκιμαντέρ...

    Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ σχετικά με την διατροφή του σκύλου προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες στο βρετανικό τηλεοπτικό Channel 5.
    Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η αλήθεια για την διατροφή του σκύλου σας" προσπάθησαν να ρίξουν φως στο φαγητό των αγαπημένων μας κατοικιδίων, στα λάθη και στις παρανοήσεις που κάνουμε οι άνθρωποι.
    Κατ' αρχάς, οι περισσότεροι...
    ιδιοκτήτες πιστεύουν πως το βάρος των σκύλων τους είναι κανονικό, ενώ οι κτηνίατροι θεωρούν πως τουλάχιστον το 1/3 αυτών πρέπει να χάσουν κιλά.
    Μολονότι πολλοί πιστεύουν πως ο σκύλος  είναι υπερβολικά αδύνατος, όταν φαίνονται τα οστά των πλευρών του. Αυτό όμως δεν ισχύει. Τα οστά πρέπει να διακρίνονται εύκολα.
    Στο ντοκιμαντέρ εξετάζεται η  ιστορία και η εξέλιξη της τροφής του σκύλου, από το σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό με λαχανικά στην εμπορική τροφή και στην ωμή τροφή, σύμφωνα με την οποία οι σκύλοι έχουν το ίδιο πεπτικό σύστημα με τους λύκους.
    Ο John Burns, κτηνίατρος και ιδρυτής της Burns Pet Nutrition, υποστηρίζει ότι ο σκύλος πρέπει να τρέφεται με μαύρο ρύζι, κρέας και λαχανικά. Μία δίαιτα πλούσια σε κρέας δεν είναι κατάλληλη για ένα κατοικίδιο που έχει διαφορετικό τρόπο ζωής από τον άγριο σκύλο. Εξάλλου, ο σύγχρονος σκύλος είναι πλέον παμφάγο ον και όχι σαρκοφάγο.
    Επίσης, προτείνει στους ιδιοκτήτες να επιλέγουν τροφές στις οποίες αναγράφονται αναλυτικά τα περιεχόμενα τους.
    Προσθέτει ότι φυσικά αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη Ε και το έλαιο δενδρολίβανου.
    Ακόμα, τονίζει πως ο σκύλος έχει προσαρμοστεί στο να τρώει το ίδιο φαγητό με τον άνθρωπο, αφού έχει εξημερωθεί εδώ και 15.000 χρόνια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η αλήθεια για την διατροφή του σκύλου σας σε ντοκιμαντέρ... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top