728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

    Αντιμέτωπος με την Κυπριακή δικαιοσύνη ο άνανδρος που ξυλοκόπησε τον Thunder...

    Κύπρος: Αντιμέτωπος αύριο με τη δικαιοσύνη ο άνανδρος που ξυλοκόπησε τον Thunder όταν ήταν κουτάβι
    Mετά από πέντε φορές αναβολή, εκδικάζεται αύριο στις 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός αδέσποτου κουταβιού, μόλις 5 μηνών, στις 26 Ιουνίου του 2012, στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας, με αυτόπτες μάρτυρες πολίτες και ανήλικους.
    Τα χτυπήματα ήταν τόσο βάναυσα που του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία και μεταφέρθηκε λιπόθυμος σε κτηνιατρική κλινική. Ο σκυλάκος όμως...
    βγήκε νικητής από αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή. 
    Ο Thunder περιμένει σήμερα να δικαιωθεί και η δική του βάναυση κακοποίηση να αποτελέσει την αφορμή ώστε να μπει ένα τέλος στα αμέτρητα ατιμώρητα περιστατικά που εκθέτουν την Κύπρο, η οποία δυστυχώς λειτουργεί ως τριτοκοσμική χώρα που δεν σέβεται τα δικαιώματα των ζώων.
    Ο σκυλάκος ζούσε αδέσποτος σ’ ένα χωράφι. Στις 26 Ιουνίου του 2012 μπροστά σε κατοίκους της περιοχής ο δράστης επιτέθηκε στον σκυλάκο, και αφού τον γρονθοκοπούσε στο πρόσωπο επανειλημμένα, αυτός λιποθύμησε στα χέρια του βασανιστή του. Ο ίδιος συνέχισε να χτυπά το κεφάλι του ζώου στο πεζοδρόμιο! Φιλόζωοι που είδαν το περιστατικό μετέφεραν το σκυλάκι σε κτηνιατρική κλινική με εγκεφαλική αιμορραγία. Ο ίδιος τότε υποστήριξε πως δάγκωσε το 3χρονο κοριτσάκι του, ενώ όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το παιδάκι δεν δέχθηκε καμία επίθεση από το ζώο και πως ο ίδιος λέει ψέματα για να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Προς τιμήν των μαρτύρων το περιστατικό καταγγέλθηκε και θα εκδικαστεί αύριο, μετά από πέντε αναβολές που πήρε ο κατηγορούμενος. Μάλιστα ένα από τα παιδιά που είδε τον άγριο ξυλοδαρμό του κουταβιού χρειάστηκε να επισκεφθεί ιατρικό κέντρο με συμπτώματα σοκ και υστερίας.
    Λίγες μέρες μετά το αποτρόπαιο περιστατικό ολόκληρο το φιλοζωικό κίνημα της Κύπρου διαμαρτυρήθηκε με πορεία στους δρόμους της Λευκωσίας καταδικάζοντας την αποτρόπαια αυτή πράξη της Αγίας Βαρβάρας και απαιτώντας επιτέλους τιμωρία όπως την προνοεί ο σχετικός νόμος, ο οποίος όπως καταγγέλλεται βρίσκεται ουσιαστικά σε αχρηστία, με αποσιώπηση περιστατικών, ή και μη επαρκή ή καθόλου διερεύνηση τους.
    Σε επιστολή των Φιλοζωικών Οργανώσεων της Κύπρου προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου τονίζουν ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει όσον αφορά την κακοποίηση των ζώων, την παραμέληση και το μη σεβασμό τους, αλλά κυρίως τη μη εφαρμογή του Περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου. Το αποτρόπαιο περιστατικό της Αγίας Βαρβάρας δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ποτέ δεν φτάνει στη δημοσιότητα, ποτέ δεν ελέγχεται διεξοδικά, ποτέ δεν τιμωρείται!
    Οι Κύπριοι φιλόζωοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ανεχτούν κουκούλωμα άλλης υπόθεσης και απαιτούν την απόδοση δικαιοσύνης για τον άγριο ξυλοδαρμό του κουταβιού βάσει του Περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου (άρθρο 5: Απαγόρευσης κακομεταχείρισης κ.λπ. ζώων).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αντιμέτωπος με την Κυπριακή δικαιοσύνη ο άνανδρος που ξυλοκόπησε τον Thunder... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top