728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

    Μία ωραία πρωτοβουλία! Το πρώτο πάρκο σκύλων σε στέγη για θύματα ενδοοικογενειακής βίας...

    Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα μέλη της οικογένειας αλλά και στα κατοικίδια. Μάλιστα, πολλές  γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα το 48% αυτών, δεν εγκαταλείπουν την οικία, επειδή φοβούνται για την τύχη του κατοικιδίου τους.
    Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν 50 στέγες για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας εκ...
    των οποίων μόνο μία, αυτή τουUrban Resource Institute στο Μπρούκλιν, επιτρέπει εδώ και ένα χρόνο στα θύματα να φέρουν μαζί και τα κατοικίδιά τους, δηλαδή γάτες ή μικρότερα ζώα όπως πτηνά, ψάρια και χελώνες. Για τους σκύλους, όμως, δεν υπήρχε χώρος μέχρι την περασμένη Τρίτη.
    Τότε εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με την Nestle Purina PetCare το πρώτο πάρκο σκύλων σε στέγη για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό ονομάζεται Purina Play Haven and Dog Park.
    Έτσι η στέγη θα μπορεί να δέχεται πια και τους σκύλους των θυμάτων.
    ''Όταν τα παιδιά μου και εγώ ανακαλύψαμε πως μπορούμε να πάρουμε και στον σκύλο μαζί μας, ενθουσιαστήκαμε'' δήλωσε μία γυναίκα που φιλοξενείται στην στέγη.
    Εξάλλου, σύμφωνα με την αμερικανική φιλοζωική οργάνωση ASPCA η κακομεταχείριση των ζώων συνδέεται στενά με την ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, περισσότερες γυναίκες που αναζητούν ασφάλεια σε μία στέγη καταγγέλουν ότι ο σύντροφος τους έχει κακοποιήσει ή σκοτώσει το κατοικίδιο τους από εκείνες που δεν έχουν υποστεί βία.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μία ωραία πρωτοβουλία! Το πρώτο πάρκο σκύλων σε στέγη για θύματα ενδοοικογενειακής βίας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top