728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

    Επιστολή των Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας προς τον Δήμο Τυρνάβου για την χρήση ζώων στο καρναβάλι....

    ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ
    «ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ»
    Α.Μ. 33/ 2012


    ΠΡΟΣ
    1) Τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νικόλαο Μαλάκο
    2) Τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Τυρνάβου κ. Δημήτριο Χαλούλη

    Κύριοι,
    Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε για το αποτροπιαστικό θέαμα της χρήση ζώων κατά την διάρκεια της προχθεσινής παρέλασης αρμάτων στην πόλη σας.
    Συγκεκριμένα, εθελοντές μας – κάτοικοι Τυρνάβου αλλά και... επισκέπτες, μας ενημέρωσαν πως σε άρμα του Διαδημοτικού Διαμερίσματος Δαμασίου το οποίο και έλαβε μέρος στην παρέλαση χρησιμοποιήθηκαν ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, τα οποία και σύμφωνα με μαρτυρίες στην συνέχεια κακοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να βρουν φριχτό θάνατο.
    Σας υπενθυμίζουμε καταρχάς τις διατάξεις του ν. 4039/ 2012 αρ. 12 περί «απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» (παραβίαση της παρ. 2 του άρθρου εγείρει πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο) καθώς και τις αντίστοιχες σχετικές με κακοποίηση του ίδιου νόμου (αρ. 16, παραβίαση των παρ. α' και β΄εγείρει πρόστιμο έως 30.000 ευρώ ομοίως για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο).
    Γνωρίζοντας δε Κύριε Δήμαρχε πως η επαγγελματική σας ιδιότητα είναι αυτή του δικηγόρου – νομικού, απορούμε πως αμελήσατε να λάβετε υπόψιν σας την κείμενη νομοθεσία.
    Σας καλούμε λοιπόν, να μας απαντήσετε ποιος είναι ο υπεύθυνος από τον Δήμο σας για την λήψη απόφασης συμμετοχής των αρμάτων στην καρναβαλική παρέλαση; Ποιος είναι εκείνος και με ποιου την απόφαση η συγκεκριμένη ομάδα καρναβαλιστών έλαβε μέρος με το συγκεκριμένο θέμα;
    Παρακαλούμε λόγω της σαφούς παραβίασης του νόμου όπως ως άνω αναφέρθη και λόγω της πρόθεσής μας να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές, την απάντησή σας να την λάβουμε ΕΓΓΡΑΦΩΣ και το συντομότερο.
    Κλείνοντας, ενημερώστε μας και για όλες τις ενέργειες που έχετε προβεί στα πλαίσια της εφαρμογής του ως άνω σχετικού νόμου για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων σας.
    Για τους «Αδέσποτους Εθελοντές Λάρισας»,
    Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
    Γεράσιμος Δημησιάνος
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιστολή των Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας προς τον Δήμο Τυρνάβου για την χρήση ζώων στο καρναβάλι.... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top