728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

    Ποιοι σκύλοι δένονται περισσότερο με τους ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα...

    Ποιοι σκύλοι κερδίζουν την αγάπη μας και γιατί; Ποιο κριτήριο καθορίζει αυτή την σχέση;
    Μία νέα έρευνα από κολλέγιο της Νέας Υόρκης έρχεται να ρίξει φως στην σχέση ανθρώπου και σκύλου.
    Συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την Christy Hoffman, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Canisius College στο Buffalo της Νέας Υόρκης, έδωσαν ερωτηματολόγια σε 60 οικογένειες που έχουν σκύλο. Σε αυτά έπρεπε να απαντήσουν για...
    την σχέση τους με τον σκύλο, πόσο υπεύθυνοι είναι απέναντι του, πόσο συχνά τον ταΐζουν και τον πηγαίνουν βόλτα. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τα χαρακτηριστικά του σκύλου του, τον ενθουσιασμό, την προσαρμοστικότητα, την εκπαίδευση, τον φόβο, την επιθετικότητα, αν ζητάει συνεχώς την προσοχή και αγχώνεται κατά τον αποχωρισμό.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα συμπεριέλαβε και τα παιδιά.
    Τα αποτελέσματα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι που είναι περισσότερο υπεύθυνοι και φροντίζουν τους σκύλους τους δένονται, όπως είναι φυσικό, πιο πολύ μαζί τους από ότι οι άλλοι. Ακόμα, η έρευνα έδειξε πως όσο περισσότερο οι σκύλοι επιδιώκουν την προσοχή, τόσο περισσότερο οι ιδιοκτήτες τους αγαπούν. Αυτό εξηγείται, καθώς οι ενήλικες έχουν συνηθίσει από την εργασία και την οικογένεια να δίνουν την προσοχή τους όπου απαιτείται.
    Αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο με τα παιδιά. Η αγάπη και το ενδιαφέρον των παιδιών, δηλαδή, δεν επηρεάζεται από το αν ο σκύλος επιδιώκει την προσοχή ή όχι.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιοι σκύλοι δένονται περισσότερο με τους ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top