728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

    Πώς οι σκύλοι καθαρίζουν τις παραλίες...

    Κάθε χρόνο τα επίπεδα του βακτηρίου Ε. coli (εσερίχια κόλι) είναι τόσο υψηλά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παραλίες ανά τον κόσμο να κλείνουν και να μην δέχονται κόσμο.
    Μία από τις κύριες αιτίες του...
    προβλήματος είναι οι ακαθαρσίες των γλάρων, καθώς εκεί τα ποσοστά του βακτηρίου είναι πολύ υψηλά. Επίσης, οι γλάροι ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, και για την μετάδοση του σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Σουηδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Αμερική.
    Οι ερευνητές αναζήτησαν ένα τρόπο, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του βακτηρίου.
    Και βρήκαν την απάντηση: τα μπόρντερ κόλεϋ.
    Μία έρευνα με επικεφαλής την Dr Elizabeth Alm από το Πανεπιστήμιο του Michigan έδειξε ότι οι σκύλοι εργασίας, ιδίως αυτοί που βάζουν τα πρόβατα σε μία σειρά, κυνηγούν τους γλάρους στην λίμνη στο Michigan.
    Κατά την διάρκεια των καλοκαιριών το 2012 και το 2013 οι σκύλοι εκπαιδεύθηκαν να απομακρύνουν τους σκύλους από τις παραλίες, ενώ οι ερευνητές εξέταζαν το νερό. Κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως στις παραλίες όπου βρίσκονταν οι σκύλοι τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά. Κρίσιμος φάνηκε και ο χρόνος, δηλαδή αν οι σκύλοι δεν βρεθούν στις παραλίες από την αρχή του καλοκαιριού, το βακτήριο εγκαθίσταται και δεν εξαλείφεται στην συνέχεια.



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς οι σκύλοι καθαρίζουν τις παραλίες... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top