728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

    Θες να γίνεις ένας καλός μάνατζερ; Πάρε σκύλο...

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από την συμπεριφορά των σκύλων και την σχέση μας μαζί τους μπορούμε να ωφεληθούμε και να πάρουμε πολλά μαθήματα, ακόμα και για το μανάτζμεντ των επιχειρήσεων. Όσο...
    παράξενο κι αν ακούγεται, οι σκύλοι μπορούν να μας δείξουν, με τον τρόπο τους, πώς διοικείται με επιτυχία μία επιχείρηση.
    Κατ' αρχάς, ξέρουν τα μυστικά της παραγωγικότητας. Ξεκουράζονται όποτε μπορούν και έτσι είναι πάντα έτοιμοι. Επικεντρώνονται σε αυτό που κάνουν και είναι πειθαρχημένοι. Βάζουν προτεραιότητες και δεν κάνουν τα πράγματα δύσκολα.
    Οι σκύλοι με την καλύτερη φήμη συνήθως δεν αξίζουν. Είναι απαιτητικοί, υπερπροστατευτικοί και επιθετικοί. Αν δεν τους δώσεις αυτό που θέλουν, το παίρνουν μόνοι τους και φέρονται άσχημα. Το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους.
    Στους περισσότερους σκύλους αρέσει να εργάζονται και να υπηρετούν. Θέλουν να κοπιάζουν και να προσπαθούν. Εξάλλου, υπάρχει και η κατηγορία των σκύλων εργασίας. Πρόβλημα έχουν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι αμελούν να ασχοληθούν με τους σκύλους τους.
    Δεν εκθέτουν τους εαυτούς τους. Οι άνθρωποι δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να κρατήσουν. Αντίθετα, οι σκύλοι δεν κόβουν περισσότερο από αυτό που μπορούν να δαγκώσουν.
    Όταν οι σκύλοι έχουν κοινωνικοποιηθεί, έχουν επιτυχημένες σχέσεις. Διαφορετικά, είναι αγχώδεις και επιθετικοί, όπως και οι άνθρωποι. Οι διαταραγμένες σχέσεις, στα επαγγελματικά και στα προσωπικά, δείχνουν διαταραγμένη ανατροφή.
    Είναι ευθείς και έξυπνοι. Δεν κρύβονται και δεν γκρινιάζουν, σε αντίθεση με τους ανθρώπους.
    Οι σκύλοι δεν συγκρατούν τα ασήμαντα. Αν τους μαλώσετε για κάτι που έκαναν και στη συνέχεια τους συγχωρέσετε, αυτοί τότε θα το ξεχάσουν. Το  ίδιο θα συμβεί κι όταν δεν τους φερθείτε καλά. Με ένα χάδι και με μία λιχουδιά θα είναι για αυτούς σαν να μην έχει γίνει.
    Σε περίπτωση που ο σκύλος δεν φερθεί καλά, ο ιδιοκτήτης ρίχνει το φταίξιμο στον σκύλο. Στην πραγματικότητα, το φταίξιμο, σχεδόν πάντα, είναι του ιδιοκτήτη (κακή εκπαίδευση, ελλιπής κοινωνικοποίηση). Αυτό ισχύει και στις επιχειρήσεις, όπου το 90% των προβλημάτων έχει σχέση με το μανατζμέντ.
    Ένας σκύλος, λοιπόν, μπορεί να λύσει ακόμα και τα σοβαρότερα προβλήματα των επιχειρήσεων!
    Πηγή: entrepreneur.com από τον Steve Tobak


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Θες να γίνεις ένας καλός μάνατζερ; Πάρε σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top