728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

    Βλέπει όνειρα ο σκύλος;

    Αν τυχόν έχετε δει ποτέ τον σκύλο σας, όταν κοιμάται, θα έχετε παρατηρήσει πως δεν είναι και τόσο ήσυχος. Κάποιες στιγμές κουνάει τα πόδια του, την ουρά του, κλαψουρίζει ακόμα και γαβγίζει.
    Επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό και οι έρευνες έχουν δείξει πως οι...
    άνθρωποι, οι αρουραίοι, οι σκύλοι, οι γάτες ακόμα και μερικά πουλιά παρουσιάζουν ομοιότητες στην δομή και στις δραστηριότητες του εγκεφάλου. Άρα, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους κατά την διάρκεια του ύπνου.
    Συγκεκριμένα, στους σκύλους τα όνειρα αρχίζουν μέσα σε 20 λεπτά. Επίσης, φαίνεται πως η διάρκεια και ο αριθμός διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου και την ηλικία. Για παράδειγμα, οι μικρόσωμοι σκύλοι βλέπουν περισσότερα μικρότερης διάρκειας όνειρα, ενώ οι μεγαλόσωμοι βλέπουν λιγότερα αλλά μεγαλύτερης διάρκειας. Όσο για τα κουτάβια, βλέπουν περισσότερα όνειρα από τους ενήλικες.
    Ως προς το περιεχόμενο, αφού οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα σχετικά με τις καθημερινές δραστηριότητες τους, εκτιμάται ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με τους σκύλους, δηλαδή θα ονειρεύονται ότι κυνηγούν μια γάτα, γαβγίζουν σε κάποιον, το μέρος όπου έκρυψε το κόκκαλο ή την λιχουδιά. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Βλέπει όνειρα ο σκύλος; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top