728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

    Οι σκύλοι του Βρετανικού στρατού κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο...

    Όταν η Μ. Βρετανία μπήκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν είχε πρόγραμμα για σκύλους του στρατού. Αντίθετα, όλες οι άλλες,  η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Ρωσία και η Ολλανδία, είχαν.
    Εκπαιδευτής των σκύλων του Βρετανικού στρατού ανέλαβε ο Edwin Richardson, που αγαπούσε ιδιαίτερα τους σκύλους και είχε μελετήσει την ιστορία του ρόλου τους πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.
    To 1917...
    μαζί με την σύζυγό του ίδρυσε την σχολή εκπαίδευσης σκύλων του βρετανικού στρατού εκπαιδεύοντας συγκεκριμένες ράτσες είτε για φύλακες είτε για μεταφορείς μηνυμάτων κατά τις μάχες.
    Ακόμα και πολίτες προσέφεραν τους σκύλους τους στην υπηρεσία της πατρίδας.
    Ένα κοριτσάκι φέρεται να είχε γράψει σε ένα γράμμα: ''Εμείς αφήσαμε τον μπαμπά να πολεμήσει κατά της Γερμανίας και τώρα στέλνουμε και τον Jack στο πλευρό του''. Το ίδιο είχε γράψει και μία γυναίκα: ''Έχω δώσει τον σύζυγό μου και τους γιους μου και τώρα που χρειάζεται δίνω και τον σκύλο μου.''
    O αγαπημένος σκύλος του Richardson ήταν ο Tweed, ένας αγγλικός ποιμενικός (αριστερά φωτο). Στην αρχή, βέβαια,τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα μεταξύ τους. Η εκπαίδευση δυσκόλευε τον Tweed και ο Richardson ήταν έτοιμος να τα παρατήσει. Τότε, ανέλαβε η σύζυγός του που ήταν πιο υπομονετική και τα κατάφερε. Έτσι, ο Tweed έγινε ένας άψογος μεταφορέας μηνυμάτων κατά τον πόλεμο βοηθώντας τους Βρετανούς στρατιώτες.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι σκύλοι του Βρετανικού στρατού κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top