728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

    «Καταφύγιο» κολαστήριο δημοτικών αρχών στην Κύπρο...

    Την απόλυτη εικόνα ντροπής και αηδίας, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο χώρο που χρησιμοποιείται υποτίθεται ως καταφύγιο των δήμων Λάρνακας, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς και Κιτίου στην Κύπρο. Απανθρακωμένα ζώα και αποστεωμένα σκυλιά ζουν ανάμεσα σε περιττώματα, πίνουν βρώμικο νερό και σιτίζονται με ωμό λίπος κρέατος.
    Μόνο ντροπή για την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και την ανευθυνότητα κάποιων σε χώρο ο οποίος μάλιστα μισθώνεται από τις δημοτικές αρχές, μπορούν να προκαλέσουν οι φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων των δήμων Λάρνακας, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς και Κιτίου, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή της Αραδίππου και είναι περιτριγυρισμένο μόνο από κτηνοτροφικές φάρμες.
    Πρόκειται για χώρο ο οποίος λειτουργούσε στο παρελθόν ως χοιροστάσιο και μετατράπηκε σε χώρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα, ή καλύτερα χώρο «αφιλοξενίας», στον οποίο οι τέσσερις δήμοι στοιβάζουν άτυχα εγκαταλελειμμένα τετράποδα, χρίζοντας ως υπεύθυνο για την φροντίδα τους τον ιδιοκτήτη του οικήματος, ο οποίος αμείβεται για τις υπηρεσίες του.
    Όπως καταγγέλλουν φιλόζωοι μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό οι αλλεπάλληλες καταγγελίες της Προέδρου της οργάνωσης «Φωνή Για Τα Ζώα της Κύπρου» (CVA), Μαίρης Αναστάση αλλά και άλλων φιλόζωων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες κυρίως του δήμου Λάρνακας για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο καταφύγιο, τις κυνομαχίες που λαμβάνουν χώρα μεταξύ πιτ μπουλ και αδέσποτων ζώων, τις περίεργες και ανεξήγητες εξαφανίσεις ζώων, τις αυθαίρετες ευθανασίες, την έλλειψη στοιχείων για την τύχη των ζωών, την μη προώθηση αγγελιών για αναζήτηση των κηδεμόνων τους ή νέων οικογενειών.
    Η Μαίρη Αναστάση συνοδευόμενη από την γραμματέα της φιλοζωικής οργάνωσης «Φωνή Για Τα Ζώα Της Κύπρου» κ. Στέλλα Στυλιανού επισκέφθηκαν αιφνιδίως το καταφύγιο και αντίκρισαν στην κυριολεξία εικόνες φρίκης. Η... έντονη μυρωδιά καμένου τις οδήγησε ακριβώς δίπλα από το καταφύγιο, στο οποίο αντίκρισαν σοκαρισμένες 5 απανθρακωμένους σκύλους, όπως αναφέρουν φιλόζωοι, πεταμένους σ' ένα λάκκο.
    Λίγα μέτρα πιο πέρα εντοπίστηκε ακόμη ένα απανθρακωμένο πτώμα. Επικοινώνησαν αμέσως με τον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου και μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας. Η κυρία Στυλιανού ζήτησε από τον αστυνομικό να ανοίξει το καταφύγιο, ένα αίτημα που δεν έγινε δεκτό αρχικά, καθώς όπως της εξήγησε ο νόμος απαιτεί την έγκριση του ιδιοκτήτη, ή την έκδοση εντάλματος. Μετά τις πιέσεις των δύο γυναικών η αστυνομία έψαξε τον ιδιοκτήτη του καταφυγίου και μόλις τον εντόπισε τον μετέφερε στο σημείο.
    Παρά τις επίμονες ερωτήσεις ο υπεύθυνος του καταφυγίου δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα απανθρακωμένα πτώματα των ζώων που εντοπίστηκαν σε δύο σημεία. Επαναλάμβανε συνεχώς ότι έλειπε για μια εβδομάδα και δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν εκεί.
    Ο αστυνομικός ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να ανοίξει αμέσως το καταφύγιο. Με μεγάλη έκπληξη όλων το κλειδί βρισκόταν κάτω από ένα χαλάκι. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Γύρω στα 15 αποστεωμένα σκυλάκια, φοβισμένα, άρρωστα και απελπισμένα, ζούσαν σε κλουβιά με ακαθαρσίες, πέτρες και περιττώματα.
    Το νερό τους ήταν βρώμικο και για φαγητό είχαν αλλοιωμένο ωμό λίπος κρέατος και κόκκαλα. Ο υπεύθυνος του καταφυγίου, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να ρίξει το φταίξιμο στο Δήμο Λάρνακας, ο οποίος, όπως είπε, δεν του κατέβαλε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά ξηρής τροφής.
    Ομολόγησε δε ότι το καταφύγιο είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι όποιος θέλει έρχεται και παίρνει αδέσποτα ζώα. Σε πολλά κλουβιά των λίγων τετραγωνικών μέτρων ζούσαν στοιβαγμένα ακόμη και 4 σκυλάκια, ενώ ένα αδέσποτο ήταν δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Σχεδόν δέκα μέτρα από το καταφύγιο εντοπίστηκαν και άλλοι σκύλοι να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε μια παράγκα στεγασμένη με τσίγκους. Τα στοιχεία των καταχωρήσεων για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα ζώα ήταν ελλιπή, ενώ δεν κρατούνται αρχεία υιοθεσίας για τα αδέσποτα.
    Η Μαίρη Αναστάση και Στέλλα Στυλιανού, κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου και να προσκομίσουν το φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, αλλά και τα απανθρακωμένα πτώματα. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, μετά την καταγραφή του συμβάντος, επισκέφθηκαν ξανά το καταφύγιο προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες. Με έκπληξη όμως διαπίστωσαν ότι κάποιος επιχείρησε να σβήσει τα ίχνη των απανθρακωμένων ζώων σκεπάζοντας τα με χώμα. Η αστυνομία επικοινώνησε με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του δήμου Λάρνακας, οι οποίες βρίσκονται τώρα στη διαδικασία συλλογής των δικών τους στοιχείων και θα προβούν σε νεκροψία στα απανθρακωμένα σκυλάκια που εντοπίστηκαν ακριβώς δίπλα από το καταφύγιο ώστε να διαπιστωθεί η κύρια αιτία θανάτου τους.
    Όπως επεσήμανε η κυρία Αναστάση στις «Ιστορίες Αδέσποτων» αρχές της επόμενης εβδομάδας η φιλοζωική οργάνωση «Φωνή Για Τα ζώα Της Κύπρου» θα ενημερώσει με Έκθεση για το καταφύγιο – κόλαση των δήμων Λάρνακας, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς και Κιτίου τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αθλιότητα θα τιμωρηθούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
    Η φιλοζωική οργάνωση «Η Φωνή Για Τα Ζώα Της Κύπρου» απευθύνει έκκληση σε όλα τα καταφύγια και τους φιλόζωους να φιλοξενήσουν προσωρινά, ένα ή δύο σκυλάκια, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα από τον ακατάλληλο χώρο.
    Πηγή: http://www.tothemaonline.com
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Καταφύγιο» κολαστήριο δημοτικών αρχών στην Κύπρο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top