728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

    Σκυλιά θαυμαστές...

    Ο Γέρων Σεβαστιανός (κατά κόσμον Στέφανος) γεννήθηκε στα 1884 στην ρωσική επαρχία Ορέλ.Στα 19 του χρόνια πήγε στο Μοναστήρι της Όπτινα, όπου ανέπτυξε τα...
    πνευματικά χαρίσματα που είχε εκ γενετής και δέχθηκε κι άλλα, όπως αυτό της πραότητας, της διορατικότητας, της ενοράσεως και της ελεημοσύνης.
    Το 1933 συνελήφθη από τους κομμουνιστές και πέρασε δέκα χρόνια σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στην Σιβηρία. Μετά την αποφυλάκιση του, έζησε σε ένα μικρό σπίτι σε κάποιο προάστιο της Καραγκάντα. Σχεδόν όλοι όσοι ζούσαν στην περιοχή αγαπούσαν και τιμούσαν τον Γέροντα Σεβαστιανό και πίστευαν πολύ στην δύναμη της προσευχής του.
    Δεν τον τιμούσαν όμως μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα. Όταν περπατούσε με το ελαφρύ και γοργό βήμα του στα σοκάκια του χωριού αυτό το μικρόσωμο γεροντάκι, χμένο στο μακρύ, μαύρο παλτό του και τον μαύρο σκούφο του, όλα τα σκυλιά σέρνονταν κάτω από τους φράκτες των σπιτιών για να τον δουν. Έτρεχαν γρήγορα, όσο μπορούσαν πιο γρήγορα μήπως περάσει και δεν τον προλάβουν. Αν οι χαραμάδες του φράκτη ήταν στενές και δεν μπορούσαν να συρθούν ανάμεσά τους, μόλις μύριζαν από μακριά τον Γέροντα, έσκαβαν στα γρήγορα μια τρύπα κάτω από τον φράκτη, ίσα ίσα να χωρέσουν τα κεφαλάκια τους. Και κάθονταν εκεί, με την κοιλιά ακουμπισμένη στο χώμα περιμένοντας τον να φανεί. Εκεί που τα σπίτια είχαν χαμηλούς φράχτες, όταν ερχόταν η ώρα, τα σκυλιά πηδούσαν από πάνω τους με φόρα και ύστερα κάθονταν ήσυχα μπροστά από τις πόρτες των σπιτιών περιμένοντας. Δεν έτρεχαν μέσα στον δρόμο, ούτε γάβγιζαν στους περαστικούς. Απλώς κ΄καθονταν ήσυχα και ακολουθούσαν με το βλέμμα τους, μέχρι που χανόταν στο τέλος του δρόμου ο Γέροντας.

    Σίμωνος Μοναχού επιμέλεια
    εκδόσεις ο Άγιος Στέφανος
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σκυλιά θαυμαστές... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top