728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

    Ποιες είναι οι χώρες που τρώνε κρέας σκύλου...

    Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις χώρες όπου το κρέας του σκύλου βρίσκεται στα μενού σπιτιών και εστιατορίων φιλοξενεί η ιστοσελίδα του Foxnews.
    Σύμφωνα με αυτό, η πώληση και η κατανάλωση του κρέατος σκύλου είναι νόμιμη όχι μόνο σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας αλλά και σε
    ορισμένες πολιτείες της Αμερικής, όπως στην Πενσυλβάνια.

    Ειδικότερα, οι χώρες αυτές είναι:

    η Κίνα
    το κρέας σκύλου είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στην κινέζικη κουζίνα. Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008 η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την πώληση του κρέατος. Ωστόσο, σήμερα πωλείται σε πολλές αγορές κρέας σκύλου.

    η Νιγηρία
    το κρέας σκύλου καταναλώνεται πολύ σε αυτό το κράτος της Δυτικής Αφρικής. Ορισμένοι πιστεύουν πως αυτό το κρέας βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, τρώνε σκύλο, ακόμα και για να προστατευθούν από τον ιό Έμπολα, παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις.

    η Αρκτική και Ανταρκτική
    Εκεί οι σκύλοι χρησιμοποιούνται κυρίως για να σέρνουν τα έλκηθρα στον πάγο. Όταν, όμως, υπάρχει έλλειψη κρέατος σε αυτές τις κρύες περιοχές, οι κάτοικοι τρώνε το κρέας του σκύλου ως πηγή πρωτεϊνών.

    το Βιετνάμ
    Το κρέας σκύλου καταναλώνεται πολύ στα σπίτια και στα εστιατόρια του Βιετνάμ. Η ζήτηση, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη, ώστε να εισάγονται συνεχώς παράνομα από την Ταϊλάνδη δεσποζόμενοι και αδέσποτοι σκύλοι.

    η Ελβετία
    Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το κρέας του σκύλου καταναλώνεται μόνο στην ασιατική και στην αφρικανική κουζίνα. Αυτό δεν ισχύει. Οι αγρότες στις περιοχές Appenzel και St Gallen της Ελβετίας
    τρώνε κρέας σκύλου. Η δραστηριότητα αυτή θεωρείται νόμιμη, η διαδικασία γίνεται με προσοχή και το κρέας του σκύλου δεν χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

    η Ινδονησία
    Το κρέας του σκύλου καταναλώνεται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε γάμους και σε γιορτές.


    η Νότια Κορέα
    Στο παρελθόν το κρέας του σκύλου ήταν πολύ δημοφιλές στη Νότια Κορέα. Σήμερα οι νεότερες γενιές προτιμούν να έχουν τους σκύλους ως κατοικίδια. Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας ούτε έχει νομιμοποιήσει ούτε απαγορεύσει το εμπόριο. Εκτιμάται πως 2-2.5 εκατομμύρια σκύλοι καταναλώνονται στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    4 σχόλια:

    1. Τραγικό!!Μιλαμε για ζωα που τρωνε σκυλους οχι για ανθρωπους!Βαρβαροι,απολιτιστα αγριμια!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Και μας οι Ινδοί μας λένε βαρβάρους που τρώνε μοσχάρια.. Κάθε λαός όπως έχει συνηθισει

        Διαγραφή
      2. Η αγελαδα,το γουρουνακι, το κοτοπουλακι κλπ γιατι τα τρως;;; δεν ειναι ζωακια αυτα;;,

        Διαγραφή
      3. Εντάξει άρα μας λέτε και οι δύο ότι τρωγατε άνετα σκύλο. Αφού είναι τόσο φυσιολογικό γιατί δεν το κάνεις ???

        Διαγραφή

    Item Reviewed: Ποιες είναι οι χώρες που τρώνε κρέας σκύλου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top