728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

    Τι θα φάμε σήμερα;

    Τι θα φάμε σήμερα;
    Του Ηλία Ραϋμόνδη,
    Θετικό εκπαιδευτή σκύλων και ανθρώπων.

    Κροκέτες, κονσέρβα, μαγειρευτό, ωμό ή ότι τρώμε και εμείς;
    Πολλές φορές έχω συναντήσει αυτό το ερώτημα και η απάντηση εξαρτάται από τι θέλουμε εμείς (ο κάθε ιδιοκτήτης).
    Αν...
    θέλουμε το καλύτερο για την υγεία (την σωματική) του σκύλου μας και την άνεση μας, τότε η απάντηση είναι μιας καλής ποιότητας κροκέτα. Δεν χρειάζεται προετοιμασία και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, δεν καλύπτει την ανάγκη του σκύλου για κάτι νόστιμο.
    Αν θέλουμε κάτι οικονομικό... χαμηλής ποιότητας κροκέτα και ότι τρώμε και εμείς, αν και εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλά από τα ανθρώπινα φαγητά μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σκύλο μας. Επίσης, η χαμηλής ποιότητας κροκέτα μπορεί να μην καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του.
    Η κονσέρβα, έχει διάφορες τιμές και ποιότητες, αρέσει στο σκύλο (βοηθάει στο να καλύπτει την ψυχολογική ανάγκη του για λιχουδιές), αλλά, όπως όλες οι κονσέρβες, υστερεί σε απαραίτητες βιταμίνες και μπορεί να περιέχει συντηρητικά.
    Το μαγειρευτό, είναι ακριβό, χρειάζεται χρόνο και, αν δεν γνωρίζουμε κάποια πράγματα (επικίνδυνα για τους σκύλους υλικά ή υλικά που δεν τους προσφέρουν θρεπτικά συστατικά) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Από την άλλη, είναι νόστιμο (ψυχολογική υγεία) και, αν ξέρουμε τι κάνουμε, προσφέρει υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά.
    Το ωμό, αν δεν προέρχεται από σωστή πηγή (υπάρχουν πιστοποιημένες εταιρείες που παρασκεύασαν μίγματα από ωμό κρέας - και τα λοιπά απαραίτητα... κόκαλα, εντόσθια...) μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά πρόβλημα υγείας. Επιπλέον, για να αρχίσουμε να ταΐζουμε ένα σκύλο με ώμο κρέας, πρέπει να περάσουμε από ένα στάδιο προσαρμογής για να ρυθμίσουμε το μεταβολισμό του ώστε να μπορεί να το χωνέψει. Από την άλλη, αρέσει στους περισσότερους σκύλους (αρκεί να έχουν εξοικειωθεί με αυτό και να έχουμε ρυθμίσει τον μεταβολισμό τους).
    Κατά την γνώμη μου, αν και εγώ δεν είμαι ούτε κτηνίατρος, ούτε ειδικός στην διατροφή των σκύλων, θα πρέπει να κρατάμε μια διατροφή η οποία θα περιστρέφεται γύρω από την καλής ποιότητας κροκέτα και, αραιά και πού, να τους δίνουμε και κάποια φαγητά λιχουδιάρικα (προσοχή σε συστατικά που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα) ώστε να καλύπτουμε και την ψυχολογική ανάγκη. Ωστόσο, αυτό, αν δε γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς (πχ να μην θέλει να επιστρέψει στην κροκέτα, ζητιάνεμα, παράπονα...).

    Πείτε μας τις απόψεις σας...
    ---------------------------------------------------------
    ---Κοινοποιήστε Ελεύθερα---
    --------------------------------------------------------
    Μίλα στο Σκύλο σου Σχολή για Θετικούς Εκπαιδευτές...
    Κάνε την αγάπη σου Επάγγελμα!
    Απέκτησε γνώσεις και εμπειρία!
    Οι εγγραφές ξεκίνησα...
    Κλείστε τη θέση σας τώρα και κερδίστε έκπτωση έως και 25% με την μέθοδο κλιμακωτής χρέωσης...
    Τηλ: 693 70 63 485 www.milastoskyloso.gr

    Για περισσότερα άρθρα και συζητήσεις ελάτε στην ομάδα:
    www.facebook.com/groups/milastoskylosoy/
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι θα φάμε σήμερα; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top