728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

    Τι σημαίνει καθαροαιμία;

    Αλήθειες που δεν θέλουμε να ακούμε.
    Τι είναι καθαροαιμία;
    Ο όρος καθαροαιμία είναι ένα κατά συνθήκη ψέμα. Αποτελεί μετάφραση-απόδοση στα Ελληνικά του Αγγλικού ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ όρου pureblood. Ετυμολογικά ο όρος...
    καθαρό αίμα δεν αποδίδει το τι συμβαίνει στην φύση και στην φυσιολογία.
    Στην φύση, διότι δεν υφίσταται ως έννοια και στην φυσιολογία, διότι δεν αποδίδει τις σχέσεις των στοιχείων τα οποία αποτελούν το αίμα και ο ρόλος του στην ζωή. Στην ιατρική, με τον όρο καθαρό αίμα ορίζουμε τις φυσιολογικές σχέσεις στοιχείων όπως: Ο2, CO2, PH, λευκά, αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, διττανθρακικά, ηλεκτρολύτες, PO2, PCO2, ουρικό οξύ, ουρία, σάκχαρο και πολλές βιοχημικές παραμέτρους κτλ. Η οποιαδήποτε διαφοροποίηση προς τα πάνω ή κάτω στις φυσιολογικές τιμές των παραπάνω στοιχείων αποτελεί παθολογική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
    Στην Ελληνική "Κυνολογική" γλώσσα έχει καθιερωθεί να αποδίδεται το αποτέλεσμα της επιλεκτικής εκτροφής που περιγράφει την σταθεροποίηση μορφολογικών ή χρηστικών χαρακτηριστικών, κυρίως χρωματικών που έχουν αναγνωριστεί μακροσκοπικά, δηλαδή με τα μάτια των ειδικών και επιβεβαιώνονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες.Σήμερα στο fb υπάρχουν πολλά άρθρα που ερμηνεύουν τον όρο με την ύπαρξη ή όχι pedigree. Οπότε προκύπτει το ερώτημα τι από τα παραπάνω συστατικά του αίματος έχουν σχέση με το pedigree. ΚΑΝΕΝΑ !!!. Με την ίδια μεθοδολογία, προσπαθούν να εξηγήσουν και τον όρο ημίαιμος (δεν έχει pedigree). Αλήθεια, τι σημαίνει μισό αίμα (ημι-αίμα); Δηλαδή, ερμηνεύουν ένα στοιχείο της ζωής ως μεταφυσική έννοια!!! Κι όμως, αν χρησιμοποιούσαμε την Ελληνική γλώσσα, την πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου, θα μπορούσαμε να πούμε αυθεντικό ή γνήσιο. Στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, που καθιέρωσε για πρώτη φορά κυνολογικούς όρους, θα βλέπαμε ότι χρησιμοποιούσαν προσδιορισμούς ,π.χ. Μολοσσικαί κύναι, να αποδίδουν χαρακτηριστικά, π.χ.τα Μολοσσοειδή(διαφορετική σχέση οστών του κρανίου) και την γεωγραφική περιοχή(Μολοσσία), συνεπώς και τον πολιτισμό της (βιότοπος-προσαρμογή).Ο θηλυκός προσδιορισμός (κύναι) που χρησιμοποιούσαν επιβεβαιώνει αυτό που σήμερα γνωρίζουμε,ότι δηλαδή το μιτοχονδριακό DNA κληρονομείται 100% μόνο από την μητέρα στους θηλυκούς απογόνους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η Βιολογία ( βίος+λόγος=επιστήμη της ζωής) γεννήθηκε σ'αυτή την χώρα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι σημαίνει καθαροαιμία; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top