728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

    Η περσική λεοπάρδαλη με τα χρυσά δόντια...

    Οδοντιατρικό αμάλγαμα χρυσού τοποθέτησαν ιατροί από το Ιράν στα κατεστραμμένα δόντια μιας λεοπάρδαλης σε μία πρωτοφανή επέμβαση για την χώρα.
    Η λεοπάρδαλη ήταν αρσενική και ακούει στο όνομα Ρίκα. Η μητέρα του Ρίκα σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς όταν αυτός ήταν μικρός, και έκτοτε φιλοξενείται στο Μουσείο Νταραμπάντ και τον ζωολογικό κήπο της Τεχεράνης.
    Ο Ρίκα υπέφερε...
    από πόνο και πύον εξαιτίας μίας μόλυνσης στους κάτω κυνόδοντές του. Η μόλυνση είχε επεκταθεί στο σαγόνι του και έπρεπε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.
    Ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Ιμάν Μεμαριάν, επειδή στην χώρα δεν υπάρχει ειδικός οδοντίατρος ζώων,στρατολόγησε μία ομάδα οδοντιάτρων και κτηνιάτρων για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.
    Μετά την απονεύρωση των μολυσμένων δοντιών, τοποθετήθηκε αμάλγαμα χρυσού πάνω στους κυνόδοντες, ενώ παρακολουθούσαν το επίπεδο αναισθησίας του Ρίκα  στενά.
    Η περσική λεοπάρδαλη ή αλλιώς λεοπάρδαλη του Καυκάσου είναι το μεγαλύτερο είδος λεοπάρδαλης στον πλανήτη. Εκτιμάται πως από τις 870-1.290 που απομένουν στον κόσμο, περίπου οι 550-850 ζουν στο Ιράν.
    Δέκα ημέρες μετά την επέμβαση, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ανακοίνωσαν πως ο Ρίκα χαίρει άκρας υγείας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν την ίδια επέμβαση στο μέλλον για τους άνω κυνόδοντές του.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η περσική λεοπάρδαλη με τα χρυσά δόντια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top