728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

    Ποιοι είναι οι ζωγράφοι του Λουκάνικου στου Ψυρρή...

    ''Με αυτόν τον σκύλο αράζαμε μαζί στο Σύνταγμα στα σκαλάκια, εκεί που έκανα και κάνω ακόμα skate με την παρέα'' λέει ο Billy Gee (γνωστός και σαν SMART). Το γκραφίτι έγινε για εκείνον, ''για τις μέρες και τις ώρες που είχαμε περάσει με αυτόν τον σκύλο''.
    ''Δεν περίμενα το θέμα να πάρει τέτοιες διαστάσεις αλλά φαίνεται πως απασχόλησε πολύ κόσμο“, προσθέτει. Κανάλια, φωτογράφοι, site, δημοσιογράφοι, τουρίστες και περαστικοί έσπευσαν να δουν τον εικονοποιημένο Λουκάνικο και ζήτησαν να μάθουν για τα παιδιά που κρύβονται πίσω από το έργο.
    Υπεύθυνοι...
    για το εντυπωσιακό πορτρέτο είναι οι Billy Gee, ο Alex Martinez και ο N_Grams. Η αφιέρωση τους λιτή και εύστοχη. ''Τα δακρυγόνα μαζί τα φάγαμε''. Στην άλλη άκρη του έργου, δεσπόζει το ''all dogs go to heaven''.
    Οι τρεις ζωγράφοι, φίλοι του Λουκάνικου ήταν εκεί, το μεσημέρι της Τετάρτης και μιλούσαν με περαστικούς, τουρίστες, νέους αλλά και γιαγιάδες της γειτονιάς που ρωτούσαν για το έργο. Γελαστοί και έκπληκτοι για τις διαστάσεις που πήρε το γκραφίτι, είπαν πως έγινε μέσα σε μόλις 7 ώρες, μια Κυριακή απόγευμα.
    Στην παρακάτω φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά: Alex Martinez, Billy Gee, N_Grams


    ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ
    Τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες που γνωρίζονται και έχουν δουλέψει μαζί στην Αθήνα και σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Η ιδέα για την απεικόνιση του Λουκάνικου ήταν του Billy. “Ο Λουκάνικος καθόταν μαζί μας όταν κάναμε skate, ήταν ένας φίλος''. Το αρχικό σχέδιο έγινε από τον Billy Gee και τον Alex Martinez και στη συνέχεια ο Δημήτρης (N_Grams) έκανε το περίβλημα.
    ''Τρεις φίλοι κάναμε ένα Κυριακάτικο βάψιμο στο κέντρο. Ο χώρος τριγύρω ενδείκνυται'', λέει ο Billy. Τον ρωτάμε γιατί πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις. ''Πραγματικά δεν ξέρω'', απαντάει. ''Μάλλον ο κόσμος χρειάζεται κάτι για να θυμάται'', προσθέτει.

    ''Ο κόσμος θέλει κάτι για να θυμάται και χρειάζεται και κάτι ευχάριστο για να χαμογελάει λίγο'', απαντά ο Alex. ''Σημασία έχει ότι όλος ο κόσμος ασχολείται με τον σκύλο που καθόλου τυχαία είχε γίνει και εξώφυλλο στο Time. Η γειτονιά εδώ γουστάρει τα γκραφίτι και τα προσέχει. Δεν είχαμε καμία δυσκολία στο να το κάνουμε εδώ'', τονίζει ο Βασίλης. Τόσο ο Billy όσο και ο Alex ασχολούνται με την τέχνη του δρόμου εδώ και 20 χρόνια. ''Δεν μιλάμε τόσο για το τι κάνω και το τι δεν κάνω, με ενδιαφέρει αισθητικά μόνο το τελικό αποτέλεσμα'', δηλώνει ο Alex.
    ''Στην ουσία εδώ και 20 χρόνια δίνουμε την τέχνη μας τσάμπα, ελεύθερα στον δρόμο. Το γκραφίτι και το street art είναι τα τελευταία κύματα τέχνης που έχουν εμφανιστεί'', λέει ο Billy.
    Πηγή: http://portfolio.news247.gr/
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιοι είναι οι ζωγράφοι του Λουκάνικου στου Ψυρρή... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top