728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

    Ο Γιώργος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δεν ζει πια...

    «Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Γιώργος, η...
    μαύρη αρκούδα του Καταφυγίου, δεν ζει πια».
    Με αυτά τα λόγια μέλη του Περιβαλλοντικού Κέντρου ''Αρκτούρος'' ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους τον θάνατο της μαύρης αμερικανικής αρκούδας που είχαν σώσει το 1991. Το άψυχο κορμί του βρήκαν οι φροντιστές του Καταφυγίου όταν πήγαν στο χώρο του.
    Ο Γιώργος ήταν 27 ετών, όταν ο μέσος όρος για τις αρκούδες είναι τα 25 έτη. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη, καθώς στα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν αιχμάλωτος σε τσίρκο και στη συνέχεια υπήρξε αρκούδα χορεύτρια. Κατασχέθηκε στην Άμφισσα από αρκουδιάρη το 1991, ο οποίος τον είχε αγοράσει από τσίρκο.
    Για δύο περίπου χρόνια ο Γιώργος φιλοξενήθηκε στον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας και τον Αύγουστο του 1993 μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου.
    Ήταν η μοναδική αρκούδα του Καταφυγίου, που δεν ήταν καφέ (Ursus arctos) αλλά μαύρη αμερικάνικη αρκούδα (Ursus americanus). 
    Ο Γιώργος ήταν ήσυχος, αλλά και πεισματάρης.Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Καταφύγιο, προσαρμόστηκε πλήρως και έζησε αρμονικά με τις υπόλοιπες αρκούδες.
    Στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Ο θάνατος του Γιώργου λυπεί όλους εμάς στον Αρκτούρο και ανακοινώνουμε την είδηση στο κοινό καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες αρκούδες στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας»
    Και εμείς του ευχόμαστε καλό ταξίδι...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Γιώργος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δεν ζει πια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top