728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

    Κύκλωσε ο μπόγιας τα σκυλιά...

    Κύκλωσε ο μπόγιας τα σκυλιά
    που γάβγιζαν στην γειτονιά.
    Γέμισε η κλούβα από παιδιά,
    από Εξάρχεια μεριά
    Τόχει μοίρα το αλάνι
    πάντα κάποιος να το πιάνει
    Τόχει η μοίρα τον προδότη
    να τον λεν καλό στρατιώτη
    (τίτλος τραγουδιού: ο Μπόγιας)
    Στίχοι Ν Βαξεβανέλης
    Μουσική Β Κελαιδής
    Τραγούδι Ν Σφακιανάκης

    H εποχή του Μπόγια έχει περάσει εδώ και καιρό. Πριν μερικά χρόνια Μπόγια ονομάζαμε τον άνθρωπο που περισυνέλεγε σκύλους. Σήμερα την θέση του την έχει πάρει ένας δημοτικός υπάλληλος ο οποίος έχει  υποστεί βασική εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Μάλιστα, κανείς επιδιώκει αυτή την θέση  αντί να είναι υπάλληλος καθαριότητος ή πρασίνου ή αποριμματοφόρου, καθώς αυτές είναι πιο δύσκολες.
    Η τακτική είναι πάντα η ίδια. Χρησιμοποιεί...
    ένα λάσο για τα συμπαθή τετράποδα, προκειμένου να τα πιάσει αδιαφορώντας για το φόβο που προκαλεί είτε στον μεγάλο σκύλο είτε στο κουτάβι. Η αλήθεια είναι πάντως πως είναι η μόνη υπηρεσία του Δήμου που λειτουργεί άψογα. Όταν κληθούν, καταφθάνουν γρήγορα. Εξάλλου, τα εγκαταλελειμμένα με άνανδρο τρόπο από τους ιδιοκτήτες τους τετράποδα δεν έχουν ούτε φωνή να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ούτε ψήφο, όταν βέβαια συλλέγονται ύστερα από ψευδείς καταγγελίες. Τότε, τα μεταφέρουν εκτός πόλης και τα εξαφανίζουν για χάρη του πολιτισμού.
    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εκτός από τον δήμο, μπορούν να περισυλλέγουν αδέσποτα και τα φιλοζωικά σωματεία, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν την κατάλληλη εμπειρία και την υποδομή.Η διαδικασία της περισυλλογής πρέπει να ελέγχεται από κτηνίατρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Ελπίζουμε να έρθει η μέρα που δεν θα υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κύκλωσε ο μπόγιας τα σκυλιά... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top