728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

    Οδηγοί ταξί φροντίζουν αδέσποτη σκυλίτσα στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου Θεσσαλονίκης...

    Οδηγοί ταξί φροντίζουν αδέσποτη σκυλίτσα στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου Θεσσαλονίκης

    Στη σύγχρονη εποχή της απληστίας και του ατομικισμού, η ανθρωπιά, μόνο κατ’ όνομα υπάρχει, αφού η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός θυσιάζονται στο βωμό της υλικής ευμάρειας και της ματαιοδοξίας. Ευτυχώς, όμως, σε αυτόν τον περίεργο κόσμο που ζούμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που το “υλικό” της ψυχής τους δεν έχει διαβρωθεί. Η περίπτωση των οδηγών ταξί που...
     φροντίζουν στην πιάτσα τους μια αδέσποτη σκυλίτσα στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και γενναιοδωρίας ψυχής.

    Οι εθελοντές μέλη της Φιλοζωικής Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου “H Στοργή” επισκέφθηκαν την πιάτσα των φιλόζωων οδηγών ταξί και κυριολεκτικά έμειναν άφωνοι από τις άριστες συνθήκες ευζωίας του ζώου. Και τι δεν είχε στη διάθεση της αυτή η αδέσποτη σκυλίτσα. Πρώτα απ’ όλα ένα αυτοσχέδιο ξύλινο σπιτάκι, σωστά κατασκευασμένο, έχοντας στο εσωτερικό του χαλάκια για να την ζεσταίνουν τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Ο γύρω χώρος ήταν πεντακάθαρος και όλα βρίσκονταν σε απόλυτη τάξη. Το νεράκι της ήταν φρέσκο. Και το δοχείο της τροφής της να φέρει με κεφαλαία γράμματα τ’ όνομα της, «Συμέλα».

    Η σκυλίτσα εδώ και πολύ καιρό περιφερόταν στη συγκεκριμένη πιάτσα ταξί και είχε γίνει η παρέα των οδηγών τις ατελείωτες ώρες αναμονής για πελάτη. Ο κ. Ιωάννης Χαριτίδης πήρε την πρωτοβουλία και της έφτιαξε ένα πανέμορφο σπιτάκι, τοποθετώντας το στην πιάτσα των ταξί και σημείο που να μην ενοχλεί τους πεζούς. Στη συνέχεια την πήγε στον κτηνίατρο για εξετάσεις και εμβόλια. Από τότε έγινε ο φύλακας άγγελος της. Όμως, και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του οδηγοί ταξί συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα της Συμέλας τους, την οποία ταΐζουν και της βάζουν καθημερινά καθαρό νεράκι.

    Σ’ αυτούς τους ανθρώπους αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας για την αξιέπαινη πράξη τους να βοηθήσουν ένα ζώο του δρόμου προσφέροντας του σπιτάκι, φαγητό, κτηνιατρική περίθαλψη και κυρίως αρκετή αγάπη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οδηγοί ταξί φροντίζουν αδέσποτη σκυλίτσα στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου Θεσσαλονίκης... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top