728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ για το περιστατικό του Πλάτωνα...

    Στις 14/01 δεχτήκαμε τηλεφώνημα από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος διερχόμενος από την Εθνική Οδό Λάρισας-Θεσ/νίκης βρήκε τον Πλάτωνα στη μέση του δρόμου χτυπημένο από αυτοκίνητο. Σε ελάχιστο χρόνο έσπευσε στο σημείο εθελοντής μας, όπου το θέαμα που αντίκρυσε ήταν σοκαριστικό: ο Πλάτωνας κείτονταν στο δρόμο αιμόφυρτος με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα ανίκανος να κινηθεί. Εκλιπαρούσε με το βλέμμα του για βοήθεια και ανθρωπιά... Το ζώο θα είχε παραθοδεί στη μοίρα του αν δεν ήταν άμεση η παρέμβαση του εθελοντή μας μετά από το τηλεφώνημα του νεαρού που τον εντόπισε.
    Ο Πλάτωνας μεταφέρθηκε αμέσως σε πολύ άσχημη κατάσταση στον κτηνίατρο και έλαβε τις πρώτες βοήθειες που ήταν κρίσιμες για την πορεία της ίδιας του της ζωής... Παρά το μεγάλο κόστος που θα είχε η αβέβαιη πορεία της υγείας του, δεν σκεφτήκαμε στιγμή να τον αφήσουμε αβοήθητο. Ο Πλάτωνας έφερε πολλαπλά σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, διαγνώστηκε με κάταγμα άνω γνάθου και ρινικού οστού, κάταγμα κάτω κυνόδοντα και απώλεια τρίτου παράμεσου δοντιού επάνω, καθώς και θλαστικά στους βλεννογόνους του στόματος. Είχε επίσης αέρα στον θώρακα (πνευμοθώρακα) και σοβαρότατο ανοιχτό κάταγμα αριστερού αντιβραχίου. Από τα τραύματα του προσώπου του είχε χάσει αρκετό αίμα... Ήταν πια εξουθενωμένος.
    Την ημέρα της προσκόμισης ράφτηκαν τα τραύματα του στοματικού βλεννογόνου για να σταματήσει η ακατάσχετη αιμοραγία. Οι γιατροί περιποιήθηκαν το τραυματισμένο πόδι του, το οποίο πλύθηκε, καθαρίστηκε και επιδέθηκε με νάρθηκα. Πήρε αντιβιοτικά και ορό ενδοφλέβια σε καταστολή. Οι πρώτες 12 ώρες μετά το ατύχημα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του. Έπρεπε να περάσει αυτό το διάστημα των 12 ωρών για να φανεί αν έχει άλλη εσωτερική αιμορραγία και να δούμε αν μπορούσε να χειρουργηθεί το διαλυμένο του πόδι. Επειδή ήταν ανοιχτό κάταγμα-άρα μολυσμένο- χρειαζόταν πλάκα και βίδες αλλά και καλλιέργεια για οστεομυελίτιδα. Ο Πλάτωνας, όπως ήταν φυσικό είχε χάσει την όρεξή του για φαγητό, όμως περίμενε στωικά και άντεχε με όλη την δύναμη της τραυματισμένης του ψυχούλας...
    Μετά από όλες αυτές τις ώρες αγωνίας που περάσαμε, ήρθε η στιγμή που περιμέναμε: ο Πλάτωνας ευτυχώς δεν έφερε άλλα εσωτερικά τραύματα, οπότε μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. Στο μπροστινό πόδι του τοποθετήθηκε πλάκα και κοχλίες και έγινε λήψη υλικού από την εστία του κατάγματος για έλεγχο οστεομυελίτιδας.
    Το χειρουργείο του πήγε καλά και ο Πλάτωνας άρχισε να συνέρχεται! Σε αυτή την φάση περιμένουμε το αποτέλεσμα της καλλιέργειας για την οστεομυελίτιδα και αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμος να φιλοξενηθεί, φυσικά με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.
    Το κόστος για την πλήρη αποκατάστασή του αγγίζει τα 645 ευρώ, 400 ευρώ για τα χειρουργικά του έξοδα και 245 για τα ράμματα και τα ηρεμιστικά που του δόθηκαν καθόλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ για το περιστατικό του Πλάτωνα.

    Οι λογαριασμοί μας στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους είναι ήδη πολύ φουσκωμένοι, λόγω των πολλών έκτακτων περιστατικών που έχουμε αναλάβει. Η κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη και σωτήρια για τον Πλάτωνα! Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά για την αποπληρωμή των εξόδων του χειρουργείου που με τον καιρό θα δώσει ξανά μια φυσιολογική ζωή στον Πλάτωνα, μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα περιστατικά μας, με όνομα δικαιούχο τον πρόεδρο του Σωματείου μας. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα είτε στο τηλέφωνο 6947-071.781:

    Ο λογαριασμός μας είναι:
    ΠΑΤΣΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5620-070422-227 EUR
    IBAN: GR58 0172 6200 0056 2007 0422 227
    Paypal: nikoscapair@gmail.com

    Ευχαριστούμε πολύ όλους!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ για το περιστατικό του Πλάτωνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top