728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

    Στα δικαστήρια γνωστή εταιρεία για θάνατο σκύλων...

    Πολλές ήταν οι φήμες τον τελευταίο καιρό για την ποιότητα των τροφών της εταιρεία Purina.
    Ο Frank Lucido, όμως, πήγε ένα βήμα παραπέρα και κατέθεσε εις βάρος της εταιρείας σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας, καθώς μία από τις τροφές της προκάλεσε προβλήματα υγείας και τον θάνατο σκύλων.
    Υποστήριξε ότι η τροφή «Purina Petcare Beneful» περιέχει μυκοτοξίνες, ένα τοξικό και δύσκολο να ανιχνευτεί υποπροϊόν μυκητών που βρίσκεται σε πολλούς τύπους δημητριακών.
    Η τροφή σκύλων δεν ελέγχεται για μυκοτοξίνες στις ΗΠΑ καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν το θεωρεί υποχρεωτικό. Ωστόσο, ακόμα κι αν γινόταν έλεγχος, η ουσία αυτή εντοπίζεται δύσκολα. 
    Επιπλέον, λέγεται πως η τροφή περιέχει και προπυλενογλυκόλη, η οποία χαρακτηρίζεται στη μήνυση ως ένα αντιψυκτικό συστατικό που χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι τοξική για τα ζώα. Παρ' όλα αυτά, η ουσία θεωρείται γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλής από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, γεγονός που δεν αναφέρεται στη μήνυση. 
    Από την άλλη, η Purina από την πλευρά της απορρίπτει τις κατηγορίες ως αβάσιμες, τονίζοντας ότι οι τροφές της είναι υψηλής ποιότητας. 

    Μήνυση κατά γνωστής σκυλοτροφής για τον θάνατο σκύλων 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στα δικαστήρια γνωστή εταιρεία για θάνατο σκύλων... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top