728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

    Οι σκύλοι μπορούν να ''διαβάζουν'' τα συναισθήματά στο πρόσωπό μας...

    Οι σκύλοι μπορούν να καταλαβαίνουν τους χαρούμενους και τους θυμωμένους ανθρώπους από τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα Αυστριακών επιστημόνων.
    Ειδικότερα, σε αυτή πήραν μέρος 24 σκύλοι οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν για να διακρίνουν μεταξύ εικόνων του ίδιου ατόμου με χαρούμενο ή θυμωμένο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, έβλεπαν μόνο το άνω ή το κάτω μισό του προσώπου.
    Όπως αποδείχθηκε, οι σκύλοι ήταν σε θέση να επιλέξουν το θυμωμένο ή το χαρούμενο πρόσωπο, 
     κυρίως οι γερμανικοί ποιμενικοί και τα μπόρντερ κόλλεϊ. 
    «Η μελέτη μας δείχνει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν θυμωμένες και χαρούμενες εκφράσεις στον άνθρωπο, μπορούν να διακρίνουν ότι αυτές οι δύο εκφράσεις έχουν διαφορετικές έννοιες, και μπορούν να το κάνουν αυτό, όχι μόνο για τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά, αλλά ακόμη και για πρόσωπα που βλέπουν για πρώτη φορά», δήλωσε ο Λούντβιχ Χούμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Messerli της Κτηνιατρικής Σχολής της Βιέννης.
    Στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες έρευνες αλλά χωρίς επιτυχία. Η συγκεκριμένη αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι άλλα ζώα πέρα από τον άνθρωπο έχουν την ικανότητα να διακρίνουν συναισθηματικές εκφράσεις σε άλλα είδη.



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι σκύλοι μπορούν να ''διαβάζουν'' τα συναισθήματά στο πρόσωπό μας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top