728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

    Θάνατος για 700 κοάλα στην Αυστραλία λόγω υπερπληθυσμού...

    700 κοάλα περίπου θανατώθηκαν στη νοτιοανατολική Αυστραλία από τις τοπικές αρχές και ο λόγος ήταν η αύξηση του πληθυσμού τους που οδήγησε σε σοβαρή έλλειψη τροφής με αποτέλεσμα πολλά ζώα να πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.
    Η υπουργός Περιβάλλοντος της πολιτείας Βικτώρια Νέβιλ, ανακοίνωσε πως η ευθανασία των κοάλα έγινε κοντά στο ακρωτήρι Ότγουεϊ σε μια περίοδο από το 2013 έως το 2014.
    Οι αρχές είχαν ανακαλύψει 686 κοάλα σε κακή κατάσταση υγείας και προχώρησαν στην ανώδυνη ευθανασία τους, μετά από διαβούλευση με ειδικούς.
    «Η δραστική αυτή παρέμβαση ήταν απαραίτητη για να αποτρέψουμε την περαιτέρω ταλαιπωρία των κοάλα, καθώς δεν υπήρχε αρκετή διαθέσιμη τροφή» δήλωσε η υπουργός.
    Ακόμα, δεν απέκλεισε παρόμοιες επιχειρήσεις στο μέλλον.
    Μολονότι τα κοάλα ευημερούν και πολλαπλασιάζονται στο ακρωτήρι Ότγουεϊ, σε πολλά άλλη μέρη της Αυστραλίας βρίσκονται υπό απειλή εδώ και δεκαετίες, κυρίως λόγω απώλειας των ενδιαιτημάτων τους, ασθενειών, επιθέσεων σκύλων και πυρκαγιών.
    Το Ίδρυμα Κοάλα Αυστραλίας και πολλές οργανώσεις χαρακτήρισαν την εξόντωση των κοάλα «σοκαριστική» και κατηγορούν την κυβέρνηση για μακροχρόνια αναποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης στο ακρωτήρι Ότγουεϊ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Θάνατος για 700 κοάλα στην Αυστραλία λόγω υπερπληθυσμού... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top