728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 26 Απριλίου 2015

    Μια δύσκολη αποστολή! Σώζοντας τα ζώα στο ζωολογικό κήπο της Γάζας...

    Κτηνίατροι και εθελοντές μιας διεθνούς οργάνωσης κατάφεραν χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα να μπουν στο ζωολογικό κήπο στη Γάζα που είναι γνωστός ως ο χειρότερος παγκοσμίως.
    Μάλιστα, πρόσφατα ο ζωολογικός κήπος Kαν Γιούνις προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύφθηκε πως είχε νεκρά, μουμιοποιημένα ζώα στα ίδια κλουβιά με τα ζωντανά.
    ''Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τα ΜΜΕ αλλά δεν ήρθαν να μας βοηθήσουν πραγματικά'', ισχυρίστηκε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ziyad Oweida. 
    Η οργάνωση για την ευημερία των ζώων ''Four Paws'' ήταν η πρώτη που απέκτησε πρόσβαση. 
    Οι σκηνές που αντίκρισαν οι εθελοντές ήταν πραγματικά ''τόσο τρομακτικές όσο έλεγαν οι αναφορές''. 
    Τα κλουβιά ήταν γεμάτα με σκουπίδια και ερείπια, ενώ τα ελάχιστα επιζήσαντα ζώα δεν είχαν φαγητό και οι πηγές φρέσκου νερού ήταν δυσεύρετες.
    Ο χειρουργός-κτηνίατρος και αρχηγός της αποστολής Dr Amir Khalil τόνισε: ''Τα επιζήσαντα μεγάλα αιλουροειδή- μια τίγρης και μια λέαινα- έχουν περιοριστεί στα δικά τους κατεστραμμένα κλουβιά και είναι αρκετά σκελετωμένα. Πολλά άλλα ζώα έχουν ήδη λιμοκτονήσει''.
    Σύμφωνα με τον Khalil, φαγητό και κτηνιατρική φροντίδα στα ζώα θα παρέχεται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες ενώ οι διανομές θα οργανωθούν ανά εβδομάδα αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι αποθήκευσης.
    Η ομάδα της οργάνωσης έμαθε πως τουλάχιστον 40 μεγάλα αιλουροειδή υπήρχαν στη Γάζα και τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα με μεγάλη προσπάθεια από την Αίγυπτο και μέσα από υπόγεια τούνελς που καταστράφηκαν στην τελευταία μάχη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μια δύσκολη αποστολή! Σώζοντας τα ζώα στο ζωολογικό κήπο της Γάζας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top