728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 28 Απριλίου 2015

    Οι ''ριζοσπαστικές'' αντιλήψεις της κυβέρνησης για το κυνήγι και τη βιομηχανία γούνας...

    Στο στόχαστρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μπήκαν μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση τους στα θέματα φιλοζωίας.
    Συγκεκριμένα, με πρόσφατη ανακοίνωσή της στρέφεται εναντίον του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης για το κυνήγι ''Outdoor expo''.
    Εκεί ο ο υπουργός δήλωσε πως έχει πλήρη επίγνωση ότι για να υπάρξει κυνήγι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον και να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη.
    Η Ομοσπονδία αντιτείνει ότι η ριζοσπαστική αντίληψη της κυβέρνησης κάνει ένα ιδεολογικό άλμα και μας πληροφορεί πως για να μπορούμε να κυνηγούμε τα άλλα έμβια της φύσης, πρέπει να έχουμε δάση, ποτάμια, λίμνες κλπ.
    Ο κ. Λαφαζάνης προσέθεσε ότι ο κυνηγός δεν πηγαίνει απλώς για να θηρεύσει, αλλά κυρίως για τον περίπατο, την επαφή με τη φύση, την αναψυχή και την κοινωνική συναναστροφή και γενικότερα ότι το κυνήγι επιχειρεί να αναδείξει μια νέα ποιότητα ζωής.
    Το επιχείρημα αυτό χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία παλιό και copyright των προηγούμενων κυβερνήσεων.
    Μάλιστα, η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σχολιάζει πως πρόκειται για
    κακή αντιγραφή και τακτική της κοντόφθαλμης πολιτικής των πελατειακών σχέσεων με ομάδες και συμφέροντα προς άγραν ψήφων.
    Ακόμα, αναφέρει πως πρόσφατα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης γούνας τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνιών γούνας που βασίζονται στον άγριο βασανισμό ζώντων ζώων χάρη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.
    Τέλος, αναρωτιέται πού έγκειται η διαφορά της νέας κυβέρνησης από τις παλαιές που ασπάζονταν τις ακριβώς ίδιες απόψεις. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι ''ριζοσπαστικές'' αντιλήψεις της κυβέρνησης για το κυνήγι και τη βιομηχανία γούνας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top